https://www.mobil.se/nyheter/izettle-f-r-st-d-f-r-swish
563419
Nyheter
Goda nyheter för småföretagare

Izettle får stöd för Swish

Betalsystemet Izettle som är populärt hos mindre företag har nu fått stöd för Swishbetalningar i sitt kassasystem.

Izettle är ett kassasystem för småföretagare och mobila arbetsplatser. Du kopplar en kortläsare till en mobil eller surfplatta med Ios eller Android, och får då ett fullkomligt kassasystem för betalningar där transaktionerna lagras i molnet.

Detta har löst många bekymmer för småföretag och marknadshandlare, men komplikationer har tillkommit när kunderna vill börja betala med Swish, Sveriges populäraste sätt att skicka pengar mellan olika användares bankkonton.

Därför får alltså Izettle nu stöd för Swish. Det innebär att Swish-betalningar registreras i samma av Skatteverket godkända kassasystem som övriga Izettle-betalningar, vilket underlättar administrationen för säljaren.

– Att swisha har på kort tid blivit ett etablerat sätt att sköta betalningar och vi arbetar för att göra Swish så tillgängligt som möjligt för våra användare. Att iZettle nu integrerar Swish i sin app tror vi kommer addera värde både för deras och våra kunder. Framöver ser vi en utveckling där Swish integreras i många olika lösningar, säger Anna-Lena Wretman, vd för Getswish.

Swishbetalningar görs kostnadsfritt via iZettles "point of sale"-app. Tjänsten är tillgänglig från och med sista juni.