Bilder och priser på fyra nya enheter

Jätteläcka avslöjar Googles kommande hårdvara

Pixel 2-telefonerna, en miniversion av AI-högtalaren Google Home samt en 2-i-ett-dator kallad Pixelbook. Det är sannolikt den hårdvara som Google kommer att visa upp vid sitt event den 4 oktober. Det framgår av en enorm läcka som nu avslöjat en hel del om Googles kommande hårdvara.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Droid Life som kommit över bilderna och uppgifterna kring Googles nya hårdvara. Uppgifter som gör att det kommande event som IT-jätten planerar den 4 oktober nu sannolikt inte kommer att bjuda på några större överraskningar. Att dra slutsatsen att de fyra produkter som man fått information om och bilder på lär bli de fyra viktigaste är nämligen ingen långsökt slutsats. 

Kurviga Pixel-telefoner

Huvudnumret är tvivelsutan de två kommande Pixel-telefonerna Pixel 2 och Pixel 2 XL. Bilderna visar ett par enheter som i stora stycken påminner om förra årets telefoner, om än med mer rundade hörn. Det är bakstycket vi får se, så hur skärmen är beskaffad framgår dessvärre inte. Enligt uppfiterna kommer den mindre enheten – precis som förhandsrykten gjort gällande – att vara tillverkad av HTC. Telefonen kommer i färgerna blått, svart och vitt och kan fås med ett lagringsutrymme på 64 eller 128 GB. Dollarpriserna börjar på motsvarande 5 200 kronor. 
Den större enheten Pixel 2 XL kommer i svart och vitt, alternativt en kombination av båda, och sägs få ett dollarpris på motsvarande 6 800 kronor i sin enklaste version. 

Minihögtalare och Pixelbook

En enhet som det däremot inte har cirkulerat några uppgifter om på förhand är Google Home Mini, en liten variant av Googles AI-högtalare Google Home, som kommer att kosta motsvarande 390 kronor och som ska vara en direkt utmanare till Amazons Echo Dot. 
Dessutom kommer Google Pixelbook, en hybriddator som i stora stycken påminner om Surface Book. Datorn ska köra Chrome OS och ska kosta från motsvarande 9 500 kronor. Pixelbook ska ha ett 360-graders gångjärn och kan med ett enkelt handgrepp förvandlas till en surfplatta med stöd för styluspenna. Pennan ska dock inte vara inkluderad i priset, utan kostar cirka 700 kronor extra. 

Källa