Aktiv livsstil inget hinder men inget krav

JBL presenterar nya mobillurar

Efter att de presenterades på CES-mässan, nu är det dags för JBL-lurarna Tune Flex och Reflect Aero.

Publicerad Uppdaterad

JBL presenterar nya lurar för alla med en aktiv livsstil och form av Tune Flex och Reflect Aero. Bägge erbjuder bland annat ljudtekniken JBL Signature Sound via mobilappen, och Dual Connect gör att det går att välja mellan att använda en eller två lurar utan att missa något. Både Tune Flex och Reflect Aero har stöd för röstkommandon via Google Assistent, och Reflect Aero har dessutom stöd för Amazon Alexa. 

JBL Tune Flex är de första lurarna JBL:s så kallade Sound Fit-teknik som ska ge lyssnaren en mer personlig ljudupplevelse. Lurarna levereras med två stycken olika typer av öronsnäckor - en med öppen design som släpper in mer av omgivningen, och en tätslutande (i tre storlekar för bästa passform) för att stänga ute omgivningen och förhindra ljudläckage. 

Tune Flex har dessutom sex olika varianter av aktiv brusreducering som kan användas både med den öppna och slutna designen. Fyra mikrofoner tar hand om den aktiva brusreduceringen och ska även ge tydliga röstupptagningar vid samtal.

Lurarna har upp till 8 timmars batteritid med ytterligare 24 timmar i laddfodralet.

JBL Tune Flex kommer att finnas till försäljning på JBL:s hemsida i augusti med en prislapp på 1000 kronor i färgerna svart, blå eller vit. Man släpper även en specialutgåva i form av JBL Tune Flex Ghort i färgerna svart, vit och lila.

JBL presenterar också Reflect Aero som är mer inriktade på svettiga träningspass eller kämpiga rundor på stan. Lurarna innehåller dynamiska element på 6,8 millimeter för att ge en så bred ljudbild som möjligt, och designen med fenor ska se till att se sitter både bekvämt och säkert i öronen. De är IP68-klassificerade och ska enligt JBL även tåla saltvatten. De har aktiv brusreducering men också Smart Ambient-teknik som gör att användaren kan hålla koll på omgivningen även under träningspass. Sex mikrofoner tar hand om den aktiva brusreduceringen och ska även ge tydliga röstupptagningar vid samtal.

Batteritiden ligger på upp till 8 timmar för lurarna med ytterligare 16 timmar i fodralet.

JBL Reflect Aero finns till försäljning på JBL:s hemsida för 1500 kronor i färgerna blå, svart och vit, och kommer även i färgen mintgrön i augusti.