Släpp i slutet av september?

Källa: "Nya Iphone lanseras 10 september"

Nästa generation av Apples Iphone ska lanseras på ett pressjippo den 10 september, uppger källa till AllThingsD.

Publicerad Uppdaterad

Det har snart gått ett år sedan Apple lanserade Iphone 5. Nu skriver sajten AllThingsDigital att Cupertino-företaget ska lansera sin nästa telefon - vad den nu än kommer att heta - på tisdag 10 september. 

Uppgifterna ska ha kommit från en källa nära Apple. Uppgifterna är inte på något sätt bekräftade från Apple, men AllThingsD har tidigare haft rätt i sina prognoser om framtida lanseringar.

Om nästa Iphone lanseras 10 september innebär det att släppet av Ios 7 troligen kommer kort efter detta. 

Ios 7-släpp strax efter eventet

Ios 7 innebär en radikal förändring av Apples mobila operativsystem Ios, och om Apple gör som tidigare kan vi förvänta osss att uppdateringen kommer drygt en vecka efter lanseringseventet, vilket skulle innebär att det sker kring 18 september.

Iphone 5 lanserades 12 september 2012. Telefonen släpptes sedan i Sverige 28 september. Om Apple upprepar sin lanseringscykel i år skulle det innebära att vi ser ett svenskt släpp kring 27 september.

Billgare version av Iphone

Under den senaste tiden har Apple pressats hårt av konkurrenten Samsung. Det ryktas därför om att företaget planerat att lansera inte bara en utan två nya Iphone-modeller, varav den ena kommer att vara en billigare variant. 

Genom att ha produkter i flera prisklasser hoppas Apple kunna ta tillbaka marknadsandelar som man har förlorat till Androidplattoformen, som har telefoner i flera prissegment. Under förra veckan publicerade mobil.se bilder som kan visa hur billgare Iphone 5C kan komma att se ut.

Källa