Tillsammans med ny Galaxy Gear-klocka

Källa: Samsung Galaxy S5 lanseras i april

Konceptbild som visar hur Galaxy S5 skulle kunna se ut.

Samsungs nästa toppmodell Galaxy S5 ska lanseras i april - tillsammans med nästa Galaxy Gear med ny design. Det skriver affärstidningen Bloomberg.

Publicerad Uppdaterad

Ryktesfloran om Samsungs kommande toppmodell Galaxy S5, eller vad den nu än kommer heta, är minst sagt frodig. Bland annat har vi hört förhansspekulationer om att telefonen ska utrustad med hela 4 Gbyte i arbetsminne, att den ska få ett metallskal, samt att den ska släppas i två varianter där ena kör Android och den andra Tizen OS.

Ska kunna skanna ditt öga

Spekulationer av det slaget ska alltid tas med en nypa salt. Men nu kommer nya uppgifter om Galaxy S5 från en betydligt säkrare källa. Det är affärstidningen Bloomberg som har talat med Lee Young-hee, toppchef inom Samsungs mobila verksamhet.

Enligt Lee Young-hee ska uppföljaren till Galaxy S4 lanseras i april. Som svar på touch id-funktionen (fingeravtrycksinläsning) hos Iphone 5S, överväger Samsung tydligen att implementera en ny teknik för skanning av iris hos Galaxy S5.

Young-hee säger även att nästa generation av smartklockan Galaxy Gear kommer att lanserar samtidigt som S5:an. Den nya modellen ska ha fler avancerade funktioner än den tidigare generationen. Dessutom ska den något klumpiga designen från första klockan ha förändrats.

Vad tror ni om Galaxy S5? Lämna gärna en kommentar!

Källa