https://www.mobil.se/nyheter/kallor-galaxy-x-offentliggors-i-januari-galaxy-s10-presenteras-i-februari
565549
Uppgifter från Sydkorea

Källor: ”Galaxy X offentliggörs i januari, Galaxy S10 presenteras i februari”

Vi vågar nästan ta gift på att Samsungs smartphone-lanseringar under nästa år blir något alldeles extra. Och nu kommer uppgifter från källor i Sydkorea som gör gällande att året inleds med en presentation av vikbara Galaxy X redan i januari. Därefter följer Galaxy S10 i februari.

Det har nog aldrig tidigare börjat cirkulera rykten om framtida smartphone-modeller så långt innan offentliggörandet som när det gäller nästa års flaggskepp från Samsung, närmare bestämt de enheter som så här långt kommit att kallas Galaxy X och Galaxy S10. Och det är väl kanske inte så konstigt, åtminstone inte när det gäller Galaxy X, som sägs vara en vikbar telefon med böjbar skärm som ska kunna användas både som en smartphone och som en mindre surfplatta. 

X blir dragplåster på CES

Det är källor till den koreanska affärspublikationen The Bell som hävdar att Galaxy X kommer att bli dragplåstret på 2019 års upplaga av konsumentelektronikmässan CES i januari. Det hela skulle i så fall innebära att Samsung återvänder till CES som en arena för lansering av nya produkter på mobilsidan, efter flera år av primär närvaro med tv-apparater och hushållsprodukter. När enheten kan tänkas släppas är däremot oklart. 

Galaxy S10 presenteras på MWC

Galaxy S10 – det vill säga uppföljaren till årets Galaxy S9-enheter – ska offentliggöras en aning senare, närmare bestämt i slutet av februari på Mobile World Congress i Barcelona. Källorna uppger – precis som tidigare obekräftade uppgifter gjort gällande – att Galaxy S10 kommer i tre varianter snarare än två. Om uppgifterna är korrekta har vi onekligen ett minst sagt spännande och späckat första Samsung-kvartal att se fram emot 2019.