Annons

Facebook-klocka

Källor: "Sociala medierjätten utvecklar egen smart klocka och glasögon"

Enligt källor ska Facebook vara på väg att utveckla en egen smart klocka för att konkurrera med även på hårdvarusidan.

Publicerad Uppdaterad

Enligt källor till teknikpublikationen The Information är Facebook på väg att utveckla en smart klocka. De har sedan tidigare lanserat sina VR-glasögon i Oculus-serien och har även Portal-enheterna för videosamtal men nu vill de alltså utöka sin hårdvarusektion genom att ge sig in i konkurrensen med hårdvarujättarna Apple, Samsung, Fitbit och Huawei. 

Informationen som läckt till The Information pekar på att klockan kommer att ha de vanliga hälsomätningsfunktionerna men också, vilket kanske är självklart, direktkopplingar till Facebooks meddelandetjänster Messenger och WhatsApp. Det sägs att man ska kunna skicka meddelanden direkt från klockan. 

Lanseringen ska tydligen ske under nästa år. 

Förutom en klocka ska Facebook också arbeta med att ta fram ett par smarta glasögon i samarbete med glasögontillverkaren Luxottica. De lanserade sitt partnerskap under 2020 och räknar med att kunna släppa något under det kommande året. 

Trots att Facebook försöker sprida sina intäktskällor genom att lansera hårdvara kommer 98 procent av deras intäkter fortfarande från reklam på deras olika plattformar.

Källa