Nya Moto Mods

Kan bli nästa storsäljare

Många av projekten, som Z Sterilizer, är fortfarande i ett mycket tidigt prototypskede.

Lenovo och Moto är på jakt efter nästa stora utveckling av bolagets Moto Mods-satsning.

Publicerad Uppdaterad

Trådlös laddning, avancerat mätverktyg, inbyggda hörlurar eller smarta appaviseringar i upplyst skal. Fantasi råder det ingen brist på när Lenovo och Moto låter utvecklare utveckla idéer om vad som ska vara nästa Moto Mod som utökar funktionen i Moto Z. När nu LG har givit upp racet om mobiler som utökas med nya funktioner i form av moduler så är det upp till Lenovo att hålla flaggan högt. De gör det genom att tillkännage vilka idéer som gått vidare till final där kunder kan visa vilka idéer de tror mest på och är villiga att köpa. Det här gör man på crowdfundingplattformen Indiegogo. Tolv stycken olika moddar finns att investera i och det är allt från i sammanhanget mer traditionella funktioner som solcellsladdning och trådlös laddning till två olika walkie-talkies, ett verktyg för att med hjälp av UV-ljus sterilisera vardagsföremål och en fjärrkontroll för det smarta hemmet.

Stor spridning
De moddar som kvalificerat sig till denna final får alla ett utvecklarpaket av Lenovo för att kunna arbeta vidare med sin produkt och tanken med crowdfundingprojektet är så klart att se framförallt hur stort intresset är från kunder att verkligen köpa de moddar som utvecklarna undersöker intresset för. Klart populärast i skrivande stund är den modd som adderar smarta appaviseringar till Moto Z. Med hjälp av lampor i moddens kanter så kan du se med hjälp av olika färger vad telefonen vill säga utan att titta på eller tända skärmen. Utöver detta så adderar olika versioner av modden även extra batteri och trådlös laddning. Det här är den klart mest populära av alla moddar med nära 10 000 dollar insamlade.

Inte lika populär
Sämre går det för Z Sterilizer, en modd som med hjälp av UV-ljus ska låta användare sterilisera föremål i vardagen. Utvecklarna själva beskriver att många behöver ett sätt att sterilisera saker som dörrhandtag, offentliga toaletter, träningsmaskiner på gymet, gafflar, skedar och annat. De tillägger dock att användare som är besatta av renlighet förmodligen kan komma på ännu fler användningsområden. Z Sterilizer har än så länge bara lockat en användare att investera 3 dollar.   

Laddning populärt
Generellt verkar laddning, oavsett om det är i trådlös form eller som solceller vara det som lockar mest. Du hittar listan med alla moddar hos Indiegogo här och det är ett urval av de mer än 700 idéer som kommit in till tävlingen. I början av mars ska de mest framgångsrika idéerna få en inbjudan till Chicago för att träffa Lenovos Moto Mods-team och eventuellt till och med få finansiering av sin idé via Lenovo Capital som lagt undan uppåt en miljon dollar för att lotsa moddar i tävlingen så de når kunder och butiker. 

Källa

Många av projekten, som Z Sterilizer, är fortfarande i ett mycket tidigt prototypskede.