Sony Smartwatch 2

Kartor i klockan med Garmin

Garmin siktar på att göra smartklockan till fotgängarens bästa vän.

Publicerad Uppdaterad

Smartklockan kan ibland kännas som en bra plattform som fortfarande väntar på de rätta idéerna för att förverkliga dess fulla potential. Därför tycker vi att Garmin nu är något på spåret när man lanserar Xperia Edition av sin navigationsprogramvara, med stöd för Sony Smartwatch 2.

Om man promenerar i en främmande stad och vill hitta vägen är det ju ganska avigt att gå med telefonen framför sig, men Garmin ger alltså navigering i fotgängarläge med karta i Sonys Smartwatch 2. Man kan se sin nuvarande position och zooma in och ut på kartan, samt få instruktioner för vilken väg man ska gå om man slagit på navigering.

Garmins app fungerar till samtliga Androidmodeller, inte bara Sonys Xperia-telefoner, och bland övriga funktioner märks bland annat möjligheten att spara kartor i telefonens minne för offline-navigering.

Appen med smartklocketillägget kommer att finnas tillgänglig i mars, och fullversionen är gratis i 30 dagar. Efter det har man tillgång till kartorna och navigering i fotgängarläge, medan övriga funktioner kräver ett abonnemang eller kan köpas som in-app-köp.