https://www.mobil.se/nyheter/kgi-tre-iphone-x-liknande-telefoner-fr-n-apple-2018
564305
Nyheter
Samma formfaktor men större enheter

KGI: Tre Iphone X-liknande telefoner från Apple 2018

Den oftast korrekt informerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo vid analysfirman KGI Securities hävdar att Apple kommer att släppa hela tre telefoner med samma formfaktor som Iphone X under 2018. Två av dem sägs få skärmar på över 6 tum.

Årets Iphone X har en OLED-skärm på 5,8 tum. Den storleken lever kvar även nästa år, men Apple ska enligt KGI Securities också planera två större Iphone X-liknande enheter, en med LCD-skärm på 6,1 tum, samt en värstingmodell med OLED-skärm på 6,5 tum. Båda telefonerna ska ha ”kantfria” skärmar och får samma ”flärp” som årets Iphone X har på övre kortsidan, där kameror och sensorer huserar. Enligt KGI:s smått mytomspunna Apple-orakel Ming-Chi Kuo ska Apples ambition vara att ”tilgodose olika behov inom high end-segmentet”. 6,1-tumsversionen blir ett slags budgetalternativ till de två dyrare OLED-varianterna. 6,5-tumstelefonen ska enligt uppgifterna vara ett slags plusversion av 5,8-tumsenheten. 

Har ofta rätt

Ming-Chi Kuo baserar oftast sina rapporter på uppgifter från Apples underleverantörer, något som gjort att han har ett näst intill fläckfritt facit när det gäller rykten och förhandsuppgifter. Kuos förhandsuppgifter om årets Iphone X var till exempel mer eller mindre rakt igenom korrekta, till och med uppgifter som han presenterade redan i januari. Det har dock hänt att även Kuo haft fel, och ibland ändrar förstås företagen sina strategier längs vägen. Att ta uppgifterna med en nypa salt är således förstås vettigt. Rykten om en Iphone-modell på 6,46 tum har dock cirkulerat även tidigare, och det kombinerat med uppgifterna från Kuo gör det mycket sannolikt att en enhet i den storleksklassen faktiskt är på gång under 2018.