https://www.mobil.se/nyheter/king-grundare-satsar-p-app-f-r-fyrbenta
560828
Nyheter
Hundliv

King-grundare satsar på app för fyrbenta

Lars Markgren och Marcus Wallén från King investerar i hund-appen Happytail.

Medgrundarna Maja Magnusson och Katharina Wellin säger att grundidén med appen är att koppla ihop hundägare med hundvakter. 

De fick idén till appen när de pluggade vid handelshögskolan. Happytail lanserades skarpt i november 2015 och sedan dess har ungefär 700 användare anslutit sig, utan att tjänsten har marknadsförts. En ny version som lanseras i mars ska få mer sociala funktioner. Användare ska kunna bygga en profil, kommentera varandras bilder och planera sociala hundpromenader.

Kings medgrundare och numera Sverigechef Lars Markgren och den tidigare studiochefen Markus Wallén har nu gått in och investerat 800000 kronor i Happytail. 

”Det finns ett tydligt behov för en denna typ av tjänst i Sverige men också globalt. Jag är övertygad om att Happytail har en ljus framtid och det känns riktigt kul att få vara med på resan", säger Marcus Wallén, till Di.se.

Enligt Maja Magnusson är Lars och Markus skräddarsydda som investerare i projektet. 

”De vet hur man bygger en rolig produkt för den globala marknaden vilket de har bevisat med King och Candy Crush Saga. Dessutom har Lars även grundat Spraydate och har inblick i dejting tjänster som ju också baseras på att koppla ihop personer vilket även är grunden i Happytail”, säger hon till Di.se.   

Ämnen