Påklistringsbara knappar

Klistra på nya knappar på Android-mobilen

Dimple ger dig fler knappar på din Android-telefon genom att du helt enkelt klistrar fast knapparna på den.

Vill du ha fler knappar på din Android-telefon? Dimple är ett koncept för påklistringsbara knappar med valfria funktioner för din telefon.

Publicerad Uppdaterad

Dimple är onekligen en intressant tillämpning av NFC-tekniken. Det är nämligen genom närfältskommunikation som de små påklistringsbara knapparna för Android-mobiler är tänkta att kommunicera. Med andra ord så krävs det att du har en mobiltelefon som har stöd för NFC för att kunna använda knapparna, vilket gör att Iphone går bort och att du måste ha en mobil med Android 4.0 eller senare.

Däremot så är det inte alla Android-lurar med NFC-stöd som fungerar med knapparna. På sajten uppger man till exempel att HTC One inte är så särskilt bra att använda med knapparna, eftersom NFC-mottagaren på den modellen är placerad vid kameran. Ska du få Dimple att fungera med HTC One så får du i så fall offra kameran och klistra fast knapparna över den.

Varianterna som planeras kommer att bestå antingen av två eller fyra knappar i ett antal olika färger. Eftersom tillverkarna planerar att släppa API:n för kommunikationen med knapparna fri, så är tanken att knapparna ska kunna programmeras att göra allt möjligt på telefonen.

Även om Dimple än så länge dock bara är ett pågående projekt på gräsrotsfinansieringssajten IndieGoGo så kommer knapparna snart bli verklighet. Projektet har nämligen redan nått upp till det uppsatta insamlingsmålet för att kunna dra igång verksamheten.

Priset för versionen med två påklistringsbara knappar ligger på 17 dollar, medan varianten med fyra knappar kostar 27 dollar.

Källa