https://www.mobil.se/nyheter/kommande-iphone-enheter-kan-fa-laddare-med-usb-c
565530
Nyheter
Bildläcka avslöjar

Kommande Iphone-enheter kan få laddare med USB-C

Skärmdump från Macotakara
Är Apple äntligen på väg att gå över till USB-C på sina Iphone-laddare? Ja, om de bilder som nu publicerats och som påstås föreställa en kommande Iphone-laddare är autentiska, så verkar det onekligen så.

Det finns förstås en rad incitament för Apple att förse sina laddningssladdar med USB-C i andra änden snarare än som idag, en klassisk USB-kontakt. Ett av de större incitamenten är möjligheten att ansluta telefonerna direkt till nyare Macbook Pro-datorer, något som i dagsläget kräver en osmidig lösning i form av en dongel. Och nu har den japanska Apple-bloggen Macotakara publicerat bilder på vad som påstås föreställa en kommande Iphone-laddare. Och visst – den är utrustad med USB-C-port. 

18 watts-laddare

Bilden föreställer en 18-wattsladdare, och enligt uppgifterna så ska den komma tillsammans med de nya Iphone-enheter som släpps i höst. Om den saken stämmer så innebär det att man inte behöver köpa till någon extra snabbladdare, som man i dagsläget tvingas göra för att få tillgång till den snabbladdning som Iphone erbjuder. Huruvida bilden är autentisk eller inte är förstås mer eller mindre omöjligt att avgöra. Det finns märkningar på laddaren som inte påminner om dem som Apple normalt sett använder, vilket skulle kunna vara en indikation på att det handlar om en tidig prototyp alternativt en fejkbild. Apple har inte kommenterat bilderna, och vi lär inte få veta hur det ligger till med laddarna för höstens Iphone-modeller förrän enheterna lanseras, vilket sannolikt sker i september.