Bonus och prio

Komponentbristen: Apple och Iphone 13 prioriteras av underleverantörerna

Apples underleverantörer och kontrakterade tillverkare tar till storsläggan för att prioritera Apples produkter inför lanseringen av Iphone 13.

Publicerad Uppdaterad

Apple verkar ha ansträngt sig för att säkra produktionen av Iphone 13 inför lanseringen. Uppgifter har dykt upp om att Foxconn, som tillverkar Iphone åt Apple, har börjat erbjuda rekordhöga bonusar för de som vill arbeta under deras högsäsong i produktionen. Det rapporteras om bonusar som är uppemot 30 procent högre än tidigare. Detta för att säkra upp så att produktionen ska gå som planerat. 

Apple har också blivit prioriterade av till exempel chiptillverkaren TSMC, den största sådana i världen, något som Digitimes har rapporterat om. TSMC tillverkar Apples A-chip och medan andra tillverkare får leva i ovisshet om deras chip kommer att finnas i tillräckligt stor mängd så verkar det alltså som att Apple kommer att kunna sitta lugnt. Apple är en av TSMC:s största kunder och det är därmed antagligen viktigt för TSMC att hålla dem nöjda. TSMC tillverkar ju även Apples M-chip till deras Ipad och Macbooks vilka även de prioriterats. 

Det här kan ju dock innebära att mindre tillverkare får stå tillbaka, med tanke på bristen på chip globalt. Även andra större tillverkare som Samsung har rapporterats ha problem med produktionen och rykten om förseningar för till exempel Galaxy S21 FE har florerat. Huruvida den kommer att lanseras samtidigt som de kommande vikbara Galaxy Z Folk 3 och Galaxy Z Flip 3 i början av augusti återstår att se. 

Källa