https://www.mobil.se/nyheter/konstnar-skapar-virtuell-trafikstockning-med-smartphones
568212
Nyheter
Lurar Google

Konstnär skapar virtuell trafikstockning med smartphones

En tysk konstnär skapar virtuella trafikstockningar i Google maps med en vagn full med smartphones.

De flesta som inte är helt hemma i en stad använder sig av Google maps för att navigera genom det urbana nystanet av framkomlighet, det är inte så konstigt. Men karttjänsten används också för att hjälpa även de som hittar genom att visa var det är mycket trafik för tillfället. Det här tog den tyska konstnären Simon Weckert fasta på och skapade sina egna trafikstockningar. 

Weckerts falska köer i trafiken skapade han genom att fylla en liten vagn med smartphones som alla var påslagna och hade platstjänster aktiverade, när han sedan gick med vagnen längs Berlins gator tolkade Google detta som att gatorna var fulla med bilar och därmed färgade gatorna röda i sin vägvisare. 

När de fick nys om konstnärens påhitt var deras uttalande med glimten i ögat: 

"Trafikdata i Google maps uppdateras hela tiden tack vare information från många olika källor, bland annat anonymiserad data från människor som har sina platstjänster påslagna. Vi har hittills kunnat skilja mellan motorcykel och bil i flera olika länder, bland annat Indien, Indonesien och Egypten, men vi har inte riktigt lyckas lösa det här med att åka vagn. Vi uppskattar kreativa användanden av Google Maps eftersom det gör att vi kan se svagheter och därmed förbättra tjänsten för framtiden."

Nedan kan du se en video från Weckert på experimentet: 

 

Ämnen