Annons

Hittar filmer

Köp visar framtiden för Apple TV

Apple har köpt bolaget Matcha.tv, och köpet kan mycket väl ge ledtrådar om vad vi får se när Apple lanserar sin omtalade tv-satsning.

Publicerad Uppdaterad

Apple har sålt sin produkt Apple TV sedan 2007, men framförallt den senaste tiden har det stått klart att Apple har någon mer omvälvande produkt i sikte. Tidigare i sommar försvann tjänsten Matcha.tv, en social tjänst för att hjälpa dig hitta vad du vill se oavsett om filmen i fråga finns på Netflix, HBO, Itunes eller någon annan källa. Nu har anledningen uppdagats och Apple har bekräftat att de köpt bolaget.

Vad det här betyder för en kommande Apple TV är givetvis svårt att säga säkert i dagsläget. Apples kanske främsta utmaning när de utvecklar en bättre Apple TV är de rättigheter som krävs för att göra allt önskvärt innehåll tillgängligt genom tjänsten och där finns det många tv- och filmbolag som måste vara med på tåget innan en sådan lösning kan lanseras. Med innehållet och avtal på plats kan Matcha-köpet bidra till att göra det innehållet tillgängligt. Matcha hade innan bolaget alltså köptes upp av Apple en app i Appstore, men den har sedan dess dragits tillbaka.

Med tanke på att köpet genomfördes så sent som för några månader sedan ser dock en utvecklad Apple TV ut att ligga längre fram i tiden. Apple köpte till exempel bolaget Siri 2010 och det var först i Ios 5 som kom ut ett år senare som tekniken användes i den då nya versionen av Ios.