Annons

Ipad 9,7 5:e gen

Köpråd: Begagnad Ipad eller billig Android-surfplatta

Apples surfplattor ger ofta bra prestanda även i det billigare segmentet.

Publicerad Uppdaterad

Begagnad Ipad

Fråga: Jag funderar på att köpa en begagnad Apple iPad 9.7 (5:e gen). Är detta ett bra köp prestandamässigt jämfört med Androidsurfplattor som finns i prisklass 2-4000 kr?

Elias Nordling svarar: Ja jag skulle säga att den är snäppet vassare än de billigare surfplattorna med Android. Både för att chipsetet har bra prestanda jämfört med billigare Androidplattor och för att Ipad OS flyter på bättre i förhållande till prestandan.

Rent generellt har billiga surfplattor med Android rätt klen prestanda. Ipads är ofta dyrare när de är nya, men även de som då är billigast har så mycket prestanda att man sällen märker skillnad mot de snabbaste Ipads. Det innebär att även ett par år äldre Ipads känns snabba, och hittar du en billigt kan den vara riktigt prisvärd.

Det här tipset har tidigare publicerats exklusivt för Plus-medlemmar på Mobil.se. Här kan du bli Plus-medlem och därmed få direkt tillgång till alla artiklar på Mobil.se och dessutom ta del av förmånliga erbjudanden och rabatter. Som plusmedlem så får du samlade tips och många andra fördjupande, vägledande artiklar. Det här tipset publicerades ursprungligen här i november då redaktionen svarade på samlade läsarfrågor.