Färska siffror

Kraftig ökning för Android Nougat

Nougat – nu på 9,5 procent.

Siffror som nu publicerats på Androids utvecklarsajt visar att Android Nougat nu finns på 9,5 procent av alla Android-enheter i världen.

Publicerad Uppdaterad

Apple hann knappt avsluta sitt keynote-anförande på WWDC, där man gjorde sig lustiga över att Android Nougat bara finns på 7 procent av alla enheter, innan nya siffror nu visar att Nougat faktiskt närmar sig 10-procentsgränsen och just nu befinner sig på 9,5 procent. Därmed har den nya Android-versionen ökat mycket snabbat under perioden maj-juni. Det är version 7.0 som finns på lejonparten av enheterna. Version 7.1 har en andel på endast 0,6 procent. 

Marshmallow vanligast

Lollipop har samtidigt minskat och fått ge vika för Marshmallow, som nu är den vanligaste Android-distributionen med sina 31,2 procent. Marshmallow har dock inte ökat, utan stått helt still och stampat på samma plats, medan Lollipop har tappat till 30,4 procent. Även Kitkat, Jelly Bean och Gingerbread har tappat och Gingerbread ligger nu på endast 0,8 procent. 

Snart kommer Android O

Det återstår att se hur stor andel användare Nougat hinner komma upp i innan Android O släpps. Enligt uppgifter till sajten Android Polices skribent David Ruddock så kan det komma att ske tidigare än väntat. Ruddock hävdar att Googles Pixel-telefoner kan få uppdateringen redan i början av augusti. 

Källa