https://www.mobil.se/nyheter/l-cka-galaxy-s3-blir-utan-kitkat
556261
Nyheter
Interna Samsung-dokument

Läcka: Galaxy S3 blir utan Kitkat

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/kitkat-Update-status.jpg?itok=od82S1vN', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/kitkat-Update-status.jpg?itok=lxlEECir', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/kitkat-Update-status.jpg', w: 781, h: 551, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/S3-Dev-Report.jpg?itok=yKR2LH18', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/S3-Dev-Report.jpg?itok=4NSruVnz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/S3-Dev-Report.jpg', w: 366, h: 562, title: ' ' },]
Samsung har lagt ner utvecklingen av Android 4.4 Kitkat till Galaxy S3, om man får tro läckta interna dokument från Samsung.

Samsungs officiella information om kommande systemuppdateringar innehåller för närrvarande inte mycket användbar information. Desto mer intressant är då det läckta interna dokument som Sammobile fått tag på som visar Samsungs tidsplaner för kommande Android 4.4 Kitkat-uppdateringar. Intressant är också vilka som blir utan.

Det som framför allt sticker ut i listan är Samsung Galaxy S3 som inte kommer att få någon uppdatering till Android 4.4. Ett annat dokument visar varför. Samsung har arbetat med en uppdatering som man nu lagt ned. Man kom så långt som att Android och mobilens alla hårdvarufunktioner fungerade, men man fick inte Samsungs egna appar att fungera. Problemet är troligen att Samsungs Touchwiz med alla dess appar blev för tungt för telefonens minne på 1 GB. Det som talar för den förklaringen är att LTE-versionen av S3 som har 2 GB internminne inte har samma problem och beräknas få sin uppdatering redan nu i maj.

Enligt Sammobiles uppgiftslämnare är Google mycket missnöjda med beslutet, eftersom Google instiftat en policy att alla telefoner som är mindre än 18 månader gamla ska få den senaste versionen av Android, och Galaxy S3 uppfyllde det kriteriet när Android 4.4 lanserades.

En annan telefon som saknas på listan är sorgebarnet Galaxy S4 with 4G+. Plus-versionen av S4 har konstant släpat efter i uppdateringar jämfört med föregångaren S4. Här finns ingen rimlig anledning till att mobilen inte skulle få uppdatering till Android 4.4 när föregångaren S4 redan har fått det. Det handlar troligen helt om Samsungs egna prioriteringar.

Källa

window.grumi = { key: '892c9379-5d76-4c64-8d3b-6559f949b7c2' };