https://www.mobil.se/nyheter/l-ng-v-ntetid-p-pixel-2-och-pixel-2-xl
564110
Nyheter
Vissa modeller helt slutsålda

Lång väntetid på Pixel 2 och Pixel 2 XL

Google lanserade i veckan den nya generationen Pixel-mobiler och redan nu är det stor brist på telefonerna.

Pixel 2 och Pixel 2 XL släpps inte till officiell försäljning i Sverige även om det finns möjligheter för den som är särskilt intresserad att själv importera från något av de länder där telefonen säljs. Förutom i USA säljs telefonerna även i till exempel Australien, Tyskland, Kanada och Storbritannien. Det går att handla från Googles egen webbutik så länge man har en leveransadress i det land där telefonen säljs, men det går även att köpa via lokala återförsäljare.

Lång väntetid eller helt slutsålt

När vi granskar leveranstiderna på Googles beställningssida för Storbritannien, där förhandsbokningarna öppnade i samband med lanseringen i onsdags är flera varianter av telefonerna helt slutsålda. För den mindre modellen Google Pixel 2 är 64 GB-modellen i blått helt slutsåld och det enda man kan göra är att anmäla sig till en väntelista och få information om när telefonen åter kommer in i lager. Övriga varianter av Google Pixel 2 har väntetider på mellan två och sex veckor.

Än större verkar efterfrågan vara på den större telefonen Google Pixel 2 XL. Framförallt modellen med både svart och vit design är eftertraktad och den som har 64 GB lagring kan levereras först i december 2017, medan 128 GB-modellen är helt slut för tillfället och inga beställningar kan registreras. Nöjer du dig däremot med den svarta modellen av Google Pixel 2 XL är leveranstiden för båda färgalternativ 5 -6 veckor.

Tillgången på Googles Pixel-mobiler har sedan tidigare varit begränsad, vilket kan förklara att Google inte släpper telefonerna till försäljning i fler än ett fåtal länder.