https://www.mobil.se/nyheter/l-s-microsofts-svar-p-era-fr-gor
557603
Nyheter
Microsoft svarade på dina frågor

Läs Microsofts svar på era frågor

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Lumia%20830%202.jpg?itok=b8jK1R80', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Lumia%20830%202.jpg?itok=7XfRcRzY', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Lumia%20830%202.jpg', w: 800, h: 800, title: ' ' },]
Alldeles nyss körde Microsoft en stund läsarchatt med er läsare. Här kan du läsa alla frågor och svar.

Med oss från Microsoft hade vi Niklas Trieb, Marknadschef, Daniel Lundblad, Technical accont manager och Klas Ström, Produktspecialist som svarar på frågor.

Värstingmobil
Daniel: Hej! Förstår inte hur ni tänker. Varför kommer inte en värstingmobil med de bästa specifikationerna. Var sugen på 930 men där är kameran inte den bästa. Läs inte bra nog. Ni har ju bevisligen kapaciteten se 808 och 1020. Nej tryck in den bästa kameran och övriga specifikationer a la 930 och lägg till ip 57. Storlek 5- 6 tum. Då köper jag den direkt. Förstår att ni inte uttalar er om kommande modeller men det är mitt tips till er I väntan så vägrar jag en Windowsmobil... /Hälsningar Daniel
Svar: Kameran i 930 står sig väldigt bra i jämförelse med kameran i exempelvis 1020 eller 808. Vi har utvecklat mjukvaran i kameradelen vilket innebär att bildkvaliteten är snarlik i normalförhållanden. I övrigt är specifikationen på Lumia 930 jämförbar med konkurrerande produkter i premiumsegmentet. 

Toppmodell
Dennis: Jag undrar när nästa toppmodell släpps?
Svar: Vi kan tyvärr inte kommunicera några specifika datum just nu för kommande produkter. Lumia 930 är vårt nuvarande flaggskepp.

Denim
KF: 930 och 1520 skall få denimuppdatering framöver-vilka4k egenskaper får de då gällande bildantal sekund och vilket filformat?
Svar: 24 fps och mp4. Från en 4k-film kan du sedan plocka ut individuella 8,3 MP-bilder. Allt går att dela och efterbehandla som en vanlig bild. 

Spotify Connect
Viktor: I Spotify saknas Connect och your music, i Instagram går det inte att ladda upp video, i Messenger går det inte att ringa och officiell Facebook app saknas helt. Detta att appar saknas men kanske framförallt erbjuder färre funktioner än på Android och iOS är verkligen ett problem. Varför avsätter ni inte resurser (pengar, programmerare) för att lösa denna problematik? Hur många år till som Windows Phone kund ska man behöva vänta innan apparna är likvärdiga på Android och iOS?
Svar: Just applikationsutveckling står högt på vår agenda. Vi satsar både tid och pengar för att hjälpa våra samarbetspartners. Samtidigt ser vi att antalet appar för Windows ökar för varje dag som går och vår ambition är att öka takten ytterligare.

Windows 10
Epic: kommer nuvarande modeller få Windows 10 eller blir det som med wp7 till wp8 att man får skaffa ny telefon?
Svar: Från säljstart av en telefon så garanterar vi mjukvarusupport och uppdateringar i 36 månader. 

Cortana på svenska
Kristian: När kommer Cortana till Sverige?
Svar: Cortana says: Right now it is still unclear when I make my apperance in Sweden.

Namngivning
Råland: och när kommer det att stå bara microsoft på telefonerna ?  och när kommer ni att tona ner färgerna lite man får tårar i ögonen. kan man skicka en länk när man är inne på you tube som ett sms till en annan telefon ? det går inte med min lumia 630 och det är retligt för det går med android.
Svar: Merparten av våra produkter kommer i flera olika färger. Det finns alltid någon färgglad variant, men det finns också mer neutrala nyanser. Det enklaste sättet att dela ett klipp från youtube.com är att klicka på dela-knappen som finns direkt under klippet. Om du använder en app finns det oftast många olika möjligheter för att dela klippet.

Attrahera fler utvecklare
Jonathan: Hur har ni tänkt att attrahera fler att utveckla appar till Windows? har haft en Windows mobil i över tre år och känner att utveckling av nya appar går väldigt långsamt i Sverige iallafall. Annars jättenöjd med min Windows mobil och vill inte byta. men just utveckling av appar går för långsamt...
Svar: På förra Build-konferensen introducerade vi Universal Apps. Det kommer att underlätta utvecklandet av appar för mobil, PC och andra enheter. Vi gör allt vi vår makt för att öka utvecklingstakten på appfronten. 

Reklam i appar
Mark: Hej, Varför i hela friden har ni i era egna system appar som ekonomi, väder etc reklam i dessa appar? att det finns en bing logga i apparna är okej men reklam från match. nått är faktiskt riktigt dåligt då det hela inte går bort och det är inbyggt i systemet. Jag har gärna en windows phone men om denna reklam kommer finnas framöver blir det Android igen ty allergisk mot sådant, inte ens Android har detta i deras egna system appar. (Nokia 1020 ägare med cyan).
Svar: Reklam är ett vanligt inslag i många appar, men om du uppfattar det som störande kan du alltid avinstallera appen i fråga. 

Skriv ut
Stefan: Hej! När kommer det läggas till funktioner som ex. "skriv ut" i delningsalternativen. Saknar denna funktion enormt mkt i exempelvis PDF-filer och Officedokument. Även möjligheten att direkt dela en PDF via mail saknas i både Adobes version samt i Microsofts egen PDF-läsare.
Svar: Hej Stefan! Det finns idag ett par olika appar som erbjuder möjlighet att printa, för exempelvis HP e-Print. 

Överge
Hagge: Har en Lumia1020 och innan 920 och 800 men nu är jag på väg att överge luminarism
Svar: Så tråkigt Hagge, har du testat Lumia 930 :)

Röriga Tiles
Rulle: i bland så tenderar det att bli rörigt med alla tiles har microsoft funderat på något annat utseende ?
Svar: Nej. Tiles är det uttryck som vi har valt. Tvärtom tycker många att det är väldigt enkelt och lätt att använda. Men om du precis har bytt från en annan plattform så kan det vara ovant till en börja. Det ändrar sig snabbt! 

Fler appar
Peter Schönberg: Vad gör ni för att övertyga andra företag att fixa app i Wp? Kan väl inte enbart bero på att vi är för få användare.
Svar: Hej Peter! Vi vill precis som du se fler appar för Windows och jobbar stenhårt för att öka utvecklingstakten. 

Ingen High end
Johan: Vet att ni inte kan svara på frågor kring kommande produkter... Men finns det någon bra anledning till att det inte kommer någon High-end lur i samband med julruschen i år och kommer det istället att komma någonting i början av 2015? Min 920 börjar sjunga på sista versen efter lite över två år.
Svar: Du har helt rätt Johan, men Lumia 930 kan du få tag på redan nu. 

Toppmodeller
John Alatalo: Ni har fokuserat mycket på lågbudget och mellanklassmodeller den senaste tiden. När får vi se ett riktigt flaggskepp som kan ta sig an modeller som iPhone 6?
Svar: Även om vi inte erbjuder vikbara telefoner så lanserade vi i somras Lumia 930 som är ett slagkraftigt flaggskepp med specifikationer i toppklass. 

Flow
Judaz: När kommer 'Word Flow' för Svenska ? Fungerar briljant på Engelska, men ibland skriver man ju på svenska med.
Svar: Cortana says: Word Flow is fantastic, but Swedish is a difficult language to master. I am still struggling with å, ä and o.

Veckonummer
Anders: Saknar veckonummer i kalendern. Är det något som kommer att fixas med någon uppdatering?
Svar: Det saknar vi också. Så länge: Fixa på veckonummer via www.webcal.fi. 

Konkurrens
Calle: Varför ska man köpa era surfplattor jämfört med konkurrenternas alternativ i dagsläget? Vad anser ni är de bästa skälen till att just välja er plattform?
Svar: Med Surface Pro 3 får du inte bara en surfplatta utan också en fullständig ersättare för din PC som är tunnare och lättare än Macbook Air.

Minneskontroll
1320user: Sparar all foto musik o film på sdkort men ändå fylls internminnet på och svårt att rensa.med 8 gb vill man ha ledig plats för uppdateringar o appar mm. Men hur rensa bort i "annat" på utrymmeskontroll o vad är det som hamnar där? använder standard kamerafunktion men speciella fotoappar -sparar de även på internminnet
Svar: Använd utrymmeskontroll för att flytta apparna till SD-kortet. Då kommer apparna troligen att spara allt där. 

Handover
bjoernsss: Kommer microsoft införa funktionen att svara i mobilen på datorn på det sättet som Apple inför i osx yosemite? det skulle vara trevligt!
Svar: Vi får se, det skulle vara trevligt.

Nästa flaggskepp
Milfred: När kommer nästa WP-flaggskepp ut? Alltså något i stil med lumia 830 fast snapdragon 805, ännu tunnare osv.
Svar: Vi kan tyvärr inte kommunicera några specifika datum just nu för kommande produkter. Lumia 930 är vårt nuvarande flaggskepp.

Varm telefon
Tor: jag har en nokia lumia 630 , den blir väldigt varm när man pratar ska den i normala fall bli det ? jag menar riktigt het...
Svar: Riktigt het ska den inte vara. Lämna in telefonen. 

Kompakt och bra
Ove: När kommer microsoft med en liten,, lätt och fullmatad telefon liknande Sonys Z3 Compact.
Svar: Kolla in Lumia 830.

Samtidig release
Elias: Varför följer man inte andras exempel och försöker göra releaser såpass synkade som möjligt worldwide, istället för att det (som idag) ibland diffar flera månader mellan olika länder?
Svar: Det är tyvärr omöjligt att synka alla releaser worldwide varje gång. Ibland är Sverige först ut. Andra gånger kommer våra releaser senare här. 

Reklam för Lumia
Elias: När jag kollat på fransk tv ser jag ganska ofta Lumia-reklamer, när jag var i sydamerika såg jag Lumias på Billboards samt i skyltfönster på varje elektronikbutik, men här i Sverige har jag nog aldrig sett en enda reklam. Hur förväntar ni er att telefonerna ska sälja när ni inte gör något för att marknadsföra dem?
Svar: Vi vill också se mer Lumia-reklam i Sverige! Vi jobbar kontinuerligt med våra partners för att öka synligheten och förhoppningsvis får du se mer av oss i framtiden. 

Uppföljare till 1020
Pär. Kommer det att komma en uppföljare till Nokia Lumia 1020 inom en snar framtid? Jag ska förlänga mitt abonnemang snart och skulle vilja skaffa en liknande telefon som Lumia 1020 med bättre specifikationer.
Svar: Lumia 930 har inte lika många Mpixels men mjukvaran och optiken har utvecklats mycket sedan 1020 så det är ett väldigt bra alternativ för dig. 

Pebble
Jimpa: När kommer en officiell app för pebble så den funkar med Windows phone? Eller alternativt en inte allt för dyr klocka från er eller någon samarbetspartner?
Svar: Det finns tyvärr inte något datum vi kan kommunicera ännu.

Android X
Sebastian: Varför dumpar ni era Android telefoner. Alltså Nokias X modellerna
Svar: Vi har beslutat att fokusera helhjärtat på utveckla och driva Windows. 

Baktalning
Millard: hej. undrar bara varför de på mobil.. sbacjar illa om eran mobiler.. de är alltid negativa... o snackar flr det mesta illa om era mobiler.. och nör de gör jämförelse så finns ni inte med o om ni finns ne så kommer ni alltid sist i deras tester.....
Svar: Håller inte helt med, men den frågan kan ju redaktionen få svara på :)
Svar från redaktionen: Vi försöker alltid göra en så rättvis bedömning som möjligt i alla fall och ibland kommer Windowstelefoner först, ibland inte. Vi baktalar inget system mer än något annat :)

Note
Johan J: kommer det någon WP liknade Samsungs Note telefon? Windows säjer att man vill sattsa på företag då borde något liknan Noten var intressant för WP...
Svar: Lumia 1320 och 1520 finns redan ute och kommer fullsmetade med appar och säkra lösningar för företag.

Skapa konto
Ludo: varför är inga spel för installerad till wp varför är det tjafs med att man måste skapa konto!
Svar: Windows Phone Store erbjuder väldigt många spel, många är även knutna till ditt Xbox live konto.

Omstart:
Ali: Varför min lumia 1020 som är 4 månader gammal startar om i tid och otid ?
Svar: Så ska det inte vara, ta kontakt med din återförsäljare. 

Inga problem
B: Hej Microsoft! Tänkte bara säga de direkta problemen jag ser med Windows phone just nu.
Svar: Vi håller med, känner inte heller till några direkta problem. 

TV-reklam
Peter: Jag undrar varför Microsoft inte gör någon reklam i TV för sina mobiler? Jag älskar min WP-telefon, men WP är ju okänt bland allmänheten. Jag vet inte hur många ggr jag fått förklara vad jag har för mobil. Och hur ska ni kunna växa och sälja fler mobiler om folk inte får upp ögonen på hur fantastiska mobiler det finns med WP? Nä, fram för flera reklamfilmer som visar hur smidigt WP är i en mobil.
Svar: ”Ni får nöja er med online reklam så länge: :) Youtube

Molnet
Peter: Först vill jag tacka för Office365 och OneDrive, underbara tjänster som jag använder dagligen. Nu en fråga, detta med uppdateringar av operativsystemet till mobiler, hur fungerar det rent tekniskt, är det mobiloperatören som bestämmer när det är dags att släppa en uppdatering, eller bestämmer ni, när det är dags? Det är så frustrerande då en ny uppdatering släpps (t ex Cyan), och man ser att vissa får den snabbt, medans en annan får vänta och vänta och vänta! Det är väldigt jobbigt då man vet att vissa redan har en uppdatering, men själv får man vänta flera månader. Och ja, jag var bland de sista som fick Cyan till min Lumia 920, så jag kan låta bitter, men jag gillar er ändå ;)
Svar: Kul att du uppskattar våra molntjänster, det är något som vi också tror starkt på. När det gäller uppdateringar så kommer de vid olika tidpunkter till olika modeller och länder. Vilka modeller som får nya mjukvaran först varierar från gång till gång. 

Skärmdelning
Thomas: Har också en Lumia 735 och försökte med "Visa min skärm" på min Surface Pro 3. Mobilen hittar inga enheter. Försökte också ansluta via usb-kabel, men ingen kontakt. Vad är felet?
Svar: ”Surface kan inte ta emot Miracast-strömmar. Däremot kan den skicka. Vill du dela din skärm från en Lumia eller Surface som stöder Miracast, rekommenderar vi tillbehöret HD-10.  Via USB-sladd ska det funka genom att starta appen ""dela min skärm"" på datorn och sedan ansluta din Lumia. "

Miracast
Thomas: Har en några år gammal Samsung-tv. Hur spelar jag upp film från Surface Pro 3 till den? Går det att dela skärmen utan extrautrustning?
Svar: Om TV:n har Miracast går det, annars kan du använda en micro HDMI till HDMI kabel eller en Microsoft HD-10.

Osynliga knappar
Johan: Jag tycker mycket om era mobiler och system, men ofta när jag spelar eller använder en app så kommer jag lätt åt bakåt pilen,home knappen, eller bing sök. Såg på den nya Htc mobilen att man kan göra den raden osynlig, kan ni inte göra det i systemet. Jag har en Lumia 920, eller måste jag köpa en ny are mobil?
Svar: Om en mobil har hårdvaruknappar så går det inte att dölja. Men på produkterna som saknar hårvaruknappar, till exempel Lumia 735 och 630, går det bra. 

Lokala appar
Andreas: Hej, jobbar ni på att få med er fler lokala appar som tex sf bio, sj, swedbank, systembolaget,  m.m. ? Flera användare av wp som efterfrågar fler lokala appar. Även dom lokala appar som finns är dåligt uppdaterade som tex sveriges radio, blocket, tv.nu m.m Förs det någon dialog mellan er och företagen? Annars vill jag tacka för era produkter. Mvh Andreas
Svar: Hej Andreas! Kul att du gillar våra produkter. Vi vill också se fler appar för Windows och jobbar hårt för att öka utvecklingstakten på lokala appar.

Denim
Hanse: När kommer Lumia Denim i Sverige?
Svar: Den som väntar på något trevligt... kan tyvärr inte säga något exakt än!

Fodral
Torgny: Hej, när släpps Flip shell fodralen till Lumia 830 resp. 530?
Svar: Hallå Torgny! Kul att du uppskattar våra eftertraktade fodral. De som passar för 830 och 530 ska finnas tillgängliga i butik.  

LED
Peter: Saknar Windows Phone stöd för LED notifikationer eller varför saknas detta på alla mobiler?
Svar: Det är en feature som vi inte har valt att fokusera på i dagsläget. 

Etablering
Peter Magnusson: Det känns som att Windows Phone börjar etablera sig bra i Europa där ca 10% av mobilerna som säljs är Windows Phone, men hur går försäljning egentligen i Sverige?
Svar: Vi ser en positiv utveckling av Windows Phone i Sverige, men vi kan inte lämna ut några försäljningssiffror. 

Sådär då. Alla inblandade från microsoft tackar för alla frågor och ert intresse och så tar vi och stänger chatten för den här gången. Trevlig helg!