Gott om specifikationer

Läcka avslöjar Google Pixel 8

En av de större förändringana kan bli en övergång till ultraljud i fingeravtrycksläsaren.

Det är den kända läckaren Yogesh Brar som publicerar en rad specifikationer som avser Googles kommande Pixel 8-mobil. En av de större förändringarna är att Googles enligt Brar inte längre kommer att använda sig av en optisk fingeravtrycksläsare utan byter teknik till en som baserar sig på ultraljud. Dessa är generellt säkrare än den optiska motsvarigheten eftersom ultraljudet bygger upp en 3D-bild av fingeravtrycket medan en optisk läsare bara kan hantera 2D. Ultraljud är dessutom generellt både snabbare och ger mer exakta avläsningar än optisk avläsning.

Då specifikationerna som Brar räknar upp ska omfatta Pixel 8-modellen, är det ett rimligt antagande att även Pixel 8 Pro kommer at få denna uppgraderade fingeravtrycksläsare.

Fler specifikationer

Bland de övriga specifikationerna som Bra räknar upp finns utöver den nya Tensor G3-processorn en oled-skärm på 6,17 tum med Full HD+-upplösning och stöd för 120Hz, samt 8 gigabyte arbetsminne och antingen 128 eller 256 gigabyte lagring. Kamerorna uppges bestå av en primär kamera på 50MP med GN2-sensor och optisk bildstabilisering kompletterad med en ultravidvinkel på 12MP, och en frontkamera på 11MP.

Batteriet ligger på 4485 mAh med 24W laddning via sladd på 12W trådlös laddning.

Lanseringen påstås bli tidigt i oktober med en amerikansk prislapp på 649 och 699 dollar beroende på modell av Pixel 8.