Samsung satsar på en trippel

Läcka avslöjar tre versioner av Samsung Galaxy Watch 5

Samsungs kommande Galaxy Watch 5 kan komma i tre varianter, varav en är en Pro-version.

Publicerad Uppdaterad

Medan Samsungs klockor Galaxy Watch 4 lanserades i två versioner, så verkar det som att arbetet med kommande Galaxy Watch 5 resulterar i tre olika modeller, enligt en ny läcka. Klockorna ska enligt uppgift utvecklas under namnet Heart med de tre modellerna döpta till projektnamnen Heart-S, Heart-L och Heart-Pro.

Heart-S ska komma att bli en mindre version av klockan med modellbeteckningen SM-R90x (där x står för vilken region/operatör som används) med en boett på 40 eller 42 millimeter. Heart-L (SM-R91x) ska vara väldigt lik S-versionen men med en boett på 44 eller 46 millimeter. Heart-Pro (SM-R92x) ska däremot bara komma i en enda storlek.

Enligt läckan håller de tre modellerna redan på att utvecklas för den europeiska marknaden och kommer att ha stöd för Bluetooth och WiFi, däremot sägs det ingenting om något LTE-städ för någon av modellerna.

Tidigare certifieringar i Korea för vad som uppges vara klockor som utvecklas av Samsung har också varit inne på att det kommer tre modeller. Enligt dessa certifieringar kan S-versionen komma att få ett batteri på 275 mAh, L-versionen ett batteri på 369 mAh medan Pro-versionen kan komma att få ett på 573 mAh.

Galaxy Watch 5 förväntas lanseras senare i år tillsammans med Samsungs nya vikbara mobiler Galaxy Z Fold 4 och Z Flip 4.