Nya bilder

Läcka: Bilder på kommande Huawei P50 – först med Harmony OS

Ett par läckta bilder på den kommande Huawei P50 verkar avslöja att den nya P50-serien får Huaweis egna operativsystem Harmony.

Publicerad Uppdaterad

Bilder på den kommande Huawei P50 har läckt ut på nätet via den kinesiska sociala medierplattformen Weibo. De flesta kommentarerna och spaltmetrarna kring de läckta bilderna handlar om designen på kameraklustret. Det vill säga den ovala form med två inbördes cirklar inom vilka två kameror var placerats. Internet verkar generellt mest upprörda över alla de saker som designen kan liknas vid, vilket i sig kan bero på att det inte går att säga så mycket mer utifrån bilderna. 

Det som dock kan sägas om kamerorna är att den fräsigare modellen P50 Pro, enligt de obekräftade uppgifterna kommer att komma med en entums sensor i form av Sonys IMX800. Vilka sensorer som kommer i P50 är dock inte avslöjat ännu. 

Den kanske mer intressanta saken som kan ses på bilderna är att skärmen visar texten Harmony OS, vilket alltså skulle betyda att de kommande flaggskeppen i P50-serien blir de första från den kinesiska tillverkaren som har deras eget operativsystem från start. Vad som kunnat se tidigare så verkar inte Harmony OS skilja väldigt mycket från Android och utvecklare som granskat systemet har dragit slutsatsen att systemen är snarlika i grunden. Det antyds även av det faktum att det inte krävs så mycket för att anpassa en Android-app så att den går att köra även på Harmony OS.

Källa