1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lacka-det-har-ar-samsungs-one-ui-5
572404
Nyheter
falskt
Betaversionen som läckte

Läcka: Det här är Samsungs One UI 5

Betaversion av Samsungs Android 13-baserade One UI 5 har läckt.

Det har cirkulerat obekräftade rykten om att Samsungs Android 13-baserade One UI 5 ska börja betatestas publikt under tredje veckan i juli, samt att personer anställda hos Samsung redan har påbörjat en intern betatestning.

Dessa rykten framstår som allt mer troliga, inte minst då en betaversion av operativsystemet har läckt. Det är publikationen 9to5Google som har kommit över den läckta betaversionen som visar upp en rad förändringar – givetvis med brasklappen att det är en läckt betaversion som inte nödvändigtvis behöver representera vad Samsung sedermera kommer att släppa.

En design- och funktionsmässig detalj är att Samsung har valt att använda de dialogrutor som är standard i Android istället för att skapa egna. Om det är ett slutgiltigt designval eller ett sätt att snabba på utvecklingen genom att inte ändra på sådant som inte behövs ändras, det återstår att se.

Galleriet har fått funktionen att identifiera text i foton medelst OCR (Optical Character Recognition) så att du kan kopiera fotograferad text och infoga i textdokument. Detta har tidigare varit en del av Bixby Vision, men verkar nu bli en egen funktion. Det blir även möjligt att infoga avläst text direkt i textdokument genom att ha dokumentet öppet och rikta kameran mot texten som ska infogas.

Andra mindre förändringar inkluderar att man använder fler ikoner i aviseringar, man lägger till nya gester för multitasking, och det blir möjligt för flera användare att samarbeta via Samsung Notes.

Det har lagts till några extra poster bland inställningarna, bland annat för Ultra wideband radio (UWB) som är en teknik för snabb trådlös överföring. Man har dessutom möblerat om en aning bland inställningarna för att göra det enklare att hitta olika inställningar.

Fler funktioner och ändringar lär dig läggas till och förändras när den publika betatestningen startar.

Källa