Annons

Jätteläcka kan ha avslöjat allt i förtid

Läcka: Det här påstås vara Sonys nya flaggskepp Xperia 1

Sony förväntas offentliggöra ett antal nya smartphones i samband med ett event på Mobile World Congress till veckan. Men redan nu kan all information om de nya telefonerna ha läckt ut på förhand.

Publicerad Uppdaterad

Den påstådda läckan består av både bilder, specifikationer och prisuppgifter för fyra nya telefoner. Det handlar dels om budgettelefonen Xperia L3, dels om mellansegmentsenheterna Xperia 10 och Xperia 10 Plus, men framför allt om det nya flaggskpepp som de flesta av oss trodde skulle få namnet Xperia XZ4. Men enligt uppgifterna ska den i själva verket få namnet Xperia 1. Telefonen ska enligt uppgifterna släppas i juni och kommer att kosta motsvarande 10 000 kronor. 

Första trippelkameran från Sony

Flaggskeppet ska ha en 6,5-tums OLED-skärm med 4K-upplösning och bildförhållandet 21:9, och den ska även kunna spela in videoklipp i 4K med HDR i 21:9. Det blir dessutom den första telefonen från Sony som har en trippelkamera på bakstycket. Samtliga linser uppges få en upplösning på 12 megapixlar, och utöver huvudkameran så handlar det om en supervidvinkellins samt en telefotolins. Under skalet påstås Qualcomms nya Snapdragon 855-chipp sitta tillsammans med 6 GB arbetsminne och 128 GB lagring. Batteriet ska ha en kapacitet på 3 300 mAh och stöd för snabbladdning. Facit på uppgifterna får vi på måndag, då Sony håller hov på MWC med sitt lanseringsevent. 

Källa