https://www.mobil.se/nyheter/lacka-intel-chipp-for-hela-slanten-nar-det-galler-surface-pro-7
567561
Nyheter
Inga mobilchipp i sikte

Läcka: Intel-chipp för hela slanten när det gäller Surface Pro 7

Konfigurationerna för Microsofts kommande Surface Pro 7 har läckt ut, och den som hade hoppats på mobilchipp ser ut att bli besviken.

Microsoft har aviserat att man kommer att presentera nya Surface-produkter i samband med ett event den 2 oktober, och med största sannolikhet står även nya Surface Pro 7 på agendan över hårdvara som man tänkt offentliggöra.

Det har cirkulerat mängder av rykten om att de nya hybridplattorna ska komma i versioner rustade med mobilchipp som ger konstant uppkoppling via 4G, sannolikt då Qualcomms Snapdragon-chipp i 8-serien. Men om en färsk läcka av konfigurationerna för den europeiska marknaden är att lita på, så verkar det inte bli något med den saken. Det är tyska Winfuture som har kommit över uppgifterna som visar att det är ”Intel inside” för hela slanten även den här gången. I Europa kommer vi enligt dem att erbjudas Surface Pro 7 med Intel Core i3-, i5- eller i7-chipp, 4, 8 eller 16 GB arbetsminne och 128, 256 eller 512 GB lagringsutrymme.

Det är förstås inte helt otänkbart att Microsoft har en Surface Pro 7 med mobilchipp på gång ändå, men att den kommer att vara exklusivt förbehållen den nordamerikanska marknaden. Det finns dock ingen indikation på den saken i den aktuella läckan. Som alltid när det gäller förhandsuppgifter är de förstås inte att lita på till 100 procent, och facit har vi först om tre veckor.