Nytt i Iphone 13

Läcka: Kameran i Iphone 13 blir mindre

Nya läckor om Apples kommande Iphone 13 nämner nyheter kring kameran och att en modell vars frånfälle det ryktats om, tydligen blir kvar.

Publicerad Uppdaterad

Nya läckor har visat nya funktioner som kan tänkas dyka upp i kommande Iphone 13. Läckan i det här fallet är Max Weinbach som ofta kommit över den här typen av information tidigare, och den har ofta stämt överens med verkligheten.

En av nyheterna ska vara en uppgradering av ljudsystemet där en förbättrad brusreducering och bättre ljudupptagning via mikrofonen ska ge bättre samtalskvalitet. Designmässigt är det inte så stora förändringar. Kameraklustret på baksidan kommer sannolikt att bli lite tunnare, något som troligen bör påverka optiken. Förändringarna verkar främst påverka Iphone 13 Pro och Pro Max.

Färgmässigt visas en ny orange färg som Weinbach dock inte tror kommer att finnas tillgänglig utan att det bara är något som testas internt. Vad gäller mjukvara så verkar en ny bildstabilisering finnas i Iphone 13 som ska fokusera på huvudobjekten i bilden och göra nödvändiga justeringar för att dessa ska hållas i mitten av bilden. Porträttläget ska också ha förbättrats med ny teknik som kombinerar information från Lidar-sensorn och kamerans optik. Redan Iphone 12 Pro och 12 Pro Max har porträttläge där teleofnerna tar hjälp av Lidar framförallt i mörker.

Det verkar också som om det kommer en ny Iphone 13 Mini, trots att den nuvarande modellen enligt uppgifter är den som sålt sämst av de fyra som lanserades i höstas. Den ska dock få ett något större batteri än nuvarande Mini. Huruvida den får andra uppgraderingar som ska göra den mer populär än den nuvarande Iphone 12 Mini återstår att se. Samtliga modeller i serien kommer att få fördelarna av det nya A15-chipet.

Källa