Specifikationer dyker upp på kinesiskt forum

Läcka kan ha avslöjat allt om årets Iphone-modeller

Det är bara drygt en vecka kvar till dess att Apple offentliggör årets nya Iphone-modeller, men möjligen har specifikationerna avslöjats redan nu…

Publicerad Uppdaterad

Man ska förstås vara oerhört försiktig med läckor från källor utan något nämnvärt facit kring förhandsuppgifter sedan tidigare. Så är också fallet med just den här läckan, som har sitt ursprung på det kinesiska forumet Tme.net. Inte minst den påstådda namnsättningen av de nya Iphonemodellerna känns tvivelaktig, även om informationen i övrigt känns rimlig. Med det sagt så tycks årets nya Iphonemodeller bli precis så halvintressanta som andra förhandsrykten gjort gällande, om den läckta informationen är korrekt. Enligt uppgifterna så ska de tre nya Iphonemodellerna få namnen Iphone 11, Iphone 11 Pro samt Iphone 11 Pro Max. 

Iphone 11 ersätter XR

Den telefonmodell som heter Iphone 11 ska vara uppföljaren till förra årets lite enklare 6,1-tumsmodell med LCD-skärm, Iphone XR. Den nya telefonen skiljer sig inte nämnvärt från föregångaren, förutom att den har Apples nya A13-chipp och 4 GB arbetsminne. Den största nyheten är dock att telefonen ska vara rustad med två kameralinser på 12 megapixlar var på baksidan istället för en. Telefonen ska ha en förbättrad version av Face ID och saknar 3D Touch. Batteriet ska dessutom ha fått en något högre kapacitet på 3 110 mAh. 

Pro och Pro Max erstätter XS-modellerna

Telefonmodellerna Iphone 11 Pro och Pro Max ska således vara årets vidareutveckling av förra årets Iphone XS och XS Max. Telefonerna får samma OLED-skärmar på 5,8 respektive 6,5 tum som föregångarna, men har enligt uppgifterna begåvats med det nya A13-chippet samt 6 GB arbetsminne. Även de här telefonerna ska ha den nya och förbättrade versionen av Face ID samt sakna 3D Touch. Båda telefonerna sägs dessutom ha stöd för styluspennan Apple Pencil, och båda telefonerna har begåvats med trippelkameror på 3x12 megapixlar på bakstycket. Batterikapaciteten ska ligga på 3 190 respektive 3 500 mAh. Priserna förväntas bli desamma som förra året. Om uppgifterna stämmer har vi facit på nästa tisdag, då Apple offentliggör sina nya Iphonemodeller.  

Källa