Inget för snåljåpar

Läcka kan ha avslöjat priserna på Huaweis P30-telefoner

Med bara en vecka kvar till offentliggörandet så tycks prisinformationen om Huaweis kommande smartphonemodeller i P30-serien ha läckt ut. Och om uppgifterna stämmer, så är det förhållandevis dyr hårdvara det handlar om.

Publicerad Uppdaterad

De prisuppgifter som enligt sajten Winfuture nu påstås ha läckt ut bör förstås tas med en nypa salt, av den enkla anledningen att de inte är officiella. Helt säkra prisuppgifter lär vi få först i samband med nästa veckans lanseringsevent i Paris. Men om man får tro uppgifterna så lander de europeiska priserna på 999 Euro för P30 Pro med 8 GB arbetsminne och 128 GB lagringsutrymme, medan den lite saftigare varianten med 256 GB lagringsutrymme kommer att kosta 1 099 Euro. Priserna går självfallet inte att konvertera till svenska priser rakt av, så det låter vi bli. Vi kan däremot konstatera att Europriset på P30 Pro åtminstone blir 50 Euro lägre än priset på Mate 20 Pro. 

P30 får attraktivt pris

Den ordinarie versionen av P30 får enligt uppgifterna ett hyfsat konkurrenskraftigt pris. Telefonen ska kosta från 749 Euro, vilket även det placerar den 50 Euro lägre än priset på Mate 20 utan Pro-suffixet. P30 Lite – som är den enklaste telefonmodellen i sammanhanget – sägs få en prislapp på 369 Euro. Det innebär att man inte höjer priset på just den modellen. Å andra sidan sägs en rad förbättringar av hårdvaran ha genomförts, vilket innebär att man nu får mycket mer telefon för pengarna. Bland annat så ska lagringskapaciteten ha fördubblats till 128 GB, och dessutom sägs telefonen nu vara begåvad med en trippelkamera på bakstycket. 

Källa