Annons

Även till Sverige eller fortsatt kinaexklusiv?

Läcka om Xiaomi 14 Ultra tyder på lansering inom kort

BIlden visar Xiaomi 12S Ultra som Mobil testade, men som aldrig lanserades i Sverige
BIlden visar Xiaomi 12S Ultra som Mobil testade, men som aldrig lanserades i Sverige

Xiaomi förbereder sitt lanseringsevent i slutet av februari för fullt och utöver de i Kina redan lanserade Xiaomi 14 och Xiaomi 14 Pro som nu ska komma även till Europa så kan lanseringen på MWC Barcelona den 25 februari även inkludera Xiaomi 14 Ultra.

Flera rykten och läckor om Xiaomi 14 Ultra har bubblat upp till ytan den senaste tiden och idag publicerar läckaren Yogesh Brar påstådda specifikationer för den ännu ej lanserade produkten. Ultra är ju Xiaomis verkliga flaggskepp bland kameramobiler och den har ofta lanserats enbart på den kinesiska marknaden och sällan letat sig hit till Sverige. 

Regelrätt kameramobil i toppklass

Enligt uppgifterna så ska Xiaomi 14 Ultra utrustas med fyra stycken kameror på baksidan, alla på 50 megapixel och det ska då handla om en huvudkamera med sensor av entumstyp, en ultravidvinkel samt två telekameror med 3,2x respektive 5x optisk zoom. Leica står som vanligt för optik och viss del av kameramjukvaran och bearbetningen. I övrigt ska det enligt läckan handla om en skärm på 6,73 tum, systemchippet Snapdragon 8 Gen 3 precis som i resten av Xiaomi 14-familjen och Android 14 med Xiaomis nya uppdaterade gränssnitt Hyper OS. 

När Xiaomi skickade ut inbjudan till lanseringen av Xiaomi 14 Ultra-serien som går av stapeln den 25 februari så spekulerade många i att designen på inbjudan med en stor lins avbildad antydde att Ultra även ska inkluderas i eventet.