Xiaomis kommande flaggskepp

Läcka uppges avslöja Xiaomi 14 Pro

Den kommande Xiaomi 14 Pro uppges använda Qualcomms ännu inte presenterade Snapdragon 8 Gen 3.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Digital Chat Station som har släppt information om Xiaomis kommande flaggskepp Xiaomi 14 Pro. Enligt läckan kommer Pro-versionen att använda processorn Snapdragon 8 Gen 3. Nu har inte Qualcomm tillkännagivit den processorn ännu, men den ryktas ha en ny arkitektur som ska kunna göra den betydligt snabbare och mer energieffektiv än Snapdragon 8 Gen 2 som används i Xiaomi 13 Pro. Modellen uppges även få ett större batteri med 5000 mAh. Det ska även ha stöd för laddning på 90/120W, samt trådlös laddning med 50W.

Det har också ryktats att den nya Xiaomi 14-serien kan ha två typer av skärmar: platt och böjd. För närvarande har det spekulerats i att Xiaomi kan välja att ge den ”vanliga” Xiaomi 14 den platta skärmen och Pro-versionen den böjda skärmen. Detta kan också vara fallet för enhetens batteriladdningshastigheter.

En differentiering mellan de två versionerna skulle även kunna förklara en diffus uppgift angående laddningen som uppges vara 90/120W, där 90W skulle kunna gälla den vanliga versionen och 120W för Pro-versionen.

Om det stämmer att den kommande Snapdragon 8 Gen 3 ska användas lär modellen/modellerna inte presenteras förrän troligtvis någon gång i november-december.

Källa