Nytt från Xiaomi

Läcka: Xiaomi 12X kan bli en kompakt mellanmodell

En techläckare har hittat en listad telefon som sägs vara en kommande Xiaomi som verkar få ett mer komakt format med en i övrigt liknande specifikation som en nuvarande modell.

Publicerad Uppdaterad

Det borde börja närma sig dags för Xiaomi att lansera sin kommande 12-serie, i alla fall om man ska gå efter fjolårets lanseringsdatum. En techläckare vid namn Kacper Skrzypek har publicerat information om att det kan komma en modell som ska heta 12X. Den ska, enligt läckan, få ett mer kompakt format och lanseras globalt (vilket i det här fallet verkar gälla de flesta marknader utom Indien). 

På specifikationssidan ser det ut som om den kan komma med Snapdragon 870, en 120Hz oledskärm och en 50 megapixels huvudkamera. 

På många sätt liknar den Xiaomi 11X men med något fler megapixlar i huvudkameran. Med andra ord är det inte en överdriven uppdatering (utifrån de uppgifter som läckts). 

Skärmen ska vara 145,4 x 64,5 millimeter vilket skulle tyda på att det är en telefon i en något mindre storlek än deras flaggskepp. Även om priset är okänt i dagsläget (och egentligen ganska mycket annat också) så hintar ju ett Snapdragon 870-chipp om en prisnivå som inte ligger i toppskiktet i alla fall. 

Hur de olika uppgifterna ser ut när verkligheten kommer och knackar på återstår att se.

Källa