Annons

Större kameror

Läckor: Kamerorna i Iphone 13 blir både större och mindre

Ett par nya läckor kring Iphone verkar visa att kamerorna blir både större och mindre, beroende på vilken sida du tittar på.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen läckta bilder på skärmskydd till den kommande Iphone 13 har visat att urtaget ur skärmen där kameror och annat huserar kommer att bli mindre på den kommande modellen. Av bilderna att döma så beror den här storleksändringen främst på att Apple har integrerat högtalaren för samtal med telefonens kant vilket gör att kamerorna och sensorn för ansiktsigenkänning kan klämmas ihop och därmed ge mer utrymme åt skärmen. 

Läckorna sägs komma från bilder som ska ha kommit fårn den kinesiska sociala medierplattformen Weibo. Huruvida den här förändringen i sig gör så väldigt stor skillnad är svårt att säga. Enligt uppskattade mått är urtaget ungefär en centimeter smalare på bredden och någon enstaka millimeter lägre på höjden. 

En annan läcka har dykt upp från en skaltillverkare, i det fallet är det cad-ritningar av telefonerna. Enligt dessa ritningar ser det ut som om Apple kommer att låta kamerorna på baksidan ta mer plats på Iphone 13. Optiken ser ut att vara både tjockare och ha större yta. Det hintar måhända om att man satsar på en märkbart bättre kamera med större sensor och därmed större optik. Något som kan förbättra bildkvaliteten i sämre ljus avsevärt. Det är inte orimligt att tänka sig att utvecklingen bör gå åt större sensorer om man vill öka på bildkvaliteten, istället för att bara jaga högre upplösning. Högre upplösning kan fylla vissa funktioner, men kombinerat med en större sensor får man möjligheter som helt enkelt inte går att få till med en mindre sensor, så som kortare skärpedjup, bättre brusegenskaper och större dynamiskt omfång. 

Källa