https://www.mobil.se/nyheter/lackor-och-dokument-skvallrar-om-nya-ipad-modeller
566032
Nyheter
Allt mer pekar mot en presentation inom kort

Läckor och dokument skvallrar om nya Ipad-modeller

Kommer Apple att presentera några nya Ipad-modeller i höst? Ja, det är det bara Apple som vet. Men allt mer tyder onekligen på att nya versioner av den populära surfplattan är på gång. Utöver en färsk bildläcka så har Apple nämligen nu också registrerat en hel trio med nya enheter i Kina.

Analytikerna har hävdat det och rykten har surrat under lång tid: Nya Ipad-modeller är på gång i höst. Om det är sant eller inte återstår självfallet att se, men det florerar onekligen oerhört många uppgifter just nu som tyder på att det verkligen är på gång. Slashleaks har publicerat en handfull nya bilder som som påstås vara 3D-renderingar av en ny version av Ipad Pro. Och enheten bekräftar de uppgifter som både läckt ut och som analytiker kommit med tidigare, nämligen att det handlar om en oerhört tunn platta med väldigt tunna skärmkanter. Enligt en av bilderna mäter enheten inte mer än 5,86 millimeter på djupet, vilket onekligen är tunnt så det förslår. Någon sensorpanel står däremot inte att finna på bilderna, och dessutom noterar vi att det finns ett klassiskt hörlursuttag. 

Tre enheter registrerade i Kina

Bildläckor bör förstås tas med en nypa salt. Men det finns även mer konkreta uppgifter som tyder på att en lansering är på gång. Det är den kinesiska myndigheten för industri och informationsteknologi som nu mottagit registreringen av tre nya Apple-enheter med modellnumren A1876, A1980 och A1993. De två förstnämnda enheterna har även tidigare registrerats hos den ryska myndigheten EEC, medan A1993 är en ny bekantskap. Apple har tidigare bjudit in till lanseringsevent för nya Ipad-modeller i oktober, och det ligger förstås därmed nära tillhands att tro att det är oktober som gäller även den här gången. Men någon officiell inbjudan från Apple har så här långt lyst med sin frånvaro, trots att halva månaden gått.