Apple läcker igen

Läckt e-post avslöjar: Apples VD Tim Cook är trött på läckt e-post

Tim Cook, Apples vd. Dock ingen mästerfotograf.

Nu vill företaget ta nappatag med att information kommer ut före lanseringarna.

Publicerad Uppdaterad

Apples VD Tim Cook förklarar sitt missnöje över att information om företagets olanserade produkter och information från företagsmöten läcker ut till allmänheten, och att företaget kommer att arbeta för att sätta stopp för den typen av informationsspridning. Det framgår av ett internt mail som har skickats ut till företagets anställda - och som har läckt till allmänheten.

I mailet framgår bland annat att Apple kommer att göra allt de kan för att identifiera de personer som läcker information och konstaterar att "personer som läcker hemlig information inte hör hemma här", där han med här syftar på Apple som arbetsgivare.

Tidigare i år instruerade Apple sina komponentleverantörer Foxconn och Wistron att göra bakgrundskontroller av den personal som arbetar med montering och utveckling av företagets produkter, och där det framkommer en kriminell historia ska personerna nekas tillträde till de delar av företaget där Apples produkter finns.

Redan 2017 hade Apple ett internt seminarium med namnet "Stopping Leakers - Keeping Confidential at Apple". Även här läckte informationen ut till allmänheten.