Innehåller flera stora nyheter

Läckta uppgifter avslöjar nyheterna i kommande IOS 13

Det blir både gränssnittsförändringar och mängder av nya funktioner när Apple offentliggör IOS 13. Åtminstone om man får tro de uppgifter som nu publicerats efter att detaljer om det kommande operativsystemet ska ha läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är nyhetssajten Bloomberg som hävdar att man redan nu har kommit över mängder av information om Apples kommande mobila operativsystem IOS 13, som kommer att presenteras närmare i samband med utvecklarkonferensen WWDC som drar igång den 3 juni. Enligt Bloomberg så ska IOS 13 gå under kodnamnet ”Yukon”, och en av de stora fördelarna är att både Iphone- och Ipad-enheter kommer att bli betydligt snabbare med den nya versionen av operativsystemet. Apple sägs även ha åtgärdat en rad buggar som finns i IOS 12. Man ska även ha genomfört en rad förändringar av gränssnittet, bland annat när det gäller animeringarna vid öppning och stängning av appar. Flera av Apples egna appar ska dessutom ha fått rejäla ansiktslyft, inte minst Hälsa-appen och Kartor-appen, som nu dessutom ska kunna matcha tredjepartsappar i betydligt högre utsträckning. 

Ipad-appar på Mac OS

Apple har tidsenligt nog också passat på att slänga in ett mörkerläge i IOS 13, något som känns näst intill obligatoriskt idag. Man påstås även ha testat att införa textinmatning enligt swipe-principen, men det är oklart huruvida man valt att implementera det hela i IOS 13. En av de mer intressanta förändringarna på Ipad-sidan är att det i och med IOS 13 kommer att bli möjligt att använda en Ipad som andraskärm till en Macdator. Ipad ska även få ett uppdaterat gränssnitt för multitasking. I övrigt ska IOS 13 även bjuda på nya föräldrakontroller för skärmtidsappen, och kommunikationstjänsten Imessage ska ha uppdaterats med bland annat nya emoji. Uppgifterna bör förstås tas med en nypa salt, då Apple inte bekräftat några av dem. Facit får vi först den 3 juni. 

Källa