Säljstart inom kort: Prispressat

Lanserad: Motorola Moto G60S – Till Sverige för under 3000 kr

Moto G60S kompletterar Motorolas redan breda G-serie ännu mer.

Publicerad Uppdaterad

I Sverige släpptes aldrig Moto G60 som lanserades redan i våras, men vi har fått se bland annat Moto G100, Moto G50 och Moto G30. Flera av Motorolas telefoner den senaste tiden, inklusive de nyligen lanserade flaggskeppen i Edge 20-serien, har 5G, men i Moto G60s är det istället ett lägre pris och 4G som snabbaste mobilnätsteknik som gäller. 

LCD-skärm med 120 hertz

Telefonen är utrustad med en 6,8 tum stor skärm av LCD-typ och utrustad med 120 hertz uppdatering. Upplösningen är full HD (1080 x 2460) och skärmformatet är 20:9 med hål för selfiekameran centrerat i toppen av skärmen. Kamerorna på baksidan erbjuder inget unikt, utan de är fyra till antalet, men saknar trots det optisk zoom. Istället har Motorola satsat på en djupsensor, en makrokamera, samt sedan de mer användbara vidvinkel och huvudlins på 8 respektive 64 megapixel. Just de 64 megapixel som finns i huvudsensorn bör i alla fall göra att du kan använda digital zoom utan att förlora allt för mycket i bildkvalitet. Pixlarna används dock till att göra bilderna skarpare så att information från fyra pixlar skapar en pixel i den färdiga bilden, som då alltså blir 16 megapixel. Specifikationerna skvallrar alltså om ett pressat pris och i det här fallet landar det på 3000 kronor i Sverige. 

Snabbladdning

Systemchippet som driver telefonen kommer från Mediatek. Det är Helio G95, ett lägre mellanklasschipp som vi hittar i till exempel telefoner från Realme och Xiaomi, då dock med både lägre pris och oled-skärmar. Är det något som utmärker sig i Moto G60s så är det batteriet och snabbladdningen. Telefonen har ett batteri på 5000 mAh och den medföljande laddaren stödjer laddning med 50W. Det här gör att du kan ladda telefonen från tomt i 12 minuter för att få 12 timmars batteritid. Värt att påpeka är dock att all snabbladdning laddar snabbare från tomt och ju mer du hunnit ladda ju långsammare blir laddningstakten. Motorola nämner inte hur lång tid det tar att ladda från 0 till fullt, 100 procent.

Moto G60s har vanlig 3,5-millimeters hörlurskontakt i toppen och en egen knapp för Google Assistant på sidan. Skärmen är platt medan baksidan är lätt kurvad . Både baksida och ramen på telefonen är gjord i plast och det följer med ett skyddande skal i förpackningen. Telefonen levereras med Android 11 och Motorolas gränssnitt som är avskalat, utan onödiga extraappar, men med en del funktioner för att till exempel anpassa utseendet med olika teman enligt dina personliga önskemål och för att styra telefonen med hjälp av gester.

I Sverige börjar Moto G60s att säljas den 31 augusti i den blå färg som nu lanserats. Den ljusare modellen i mintfärg är alltså inte aktuell här.