Första i nya generationen

Lanserad: Xiaomi Mi 11 är nu officiell – ingen 11 Pro

Xiaomi har lanserat sitt nya flaggskepp, den första telefonen med Qualcomms flaggskeppschipp Snapdragon 888.

Publicerad Uppdaterad

Det var under ett onlineevent helt på kinesiska som Xiaomi idag officiellt lanserade sin Xiaomi Mi 11. Någon Pro-version fick vi dock inte se under lanseringen.

Först fick vi se Xiaomi Mi 11 som är en telefon med 6,81 tum stor oled-skärm med kurvade kanter och en dynamisk uppdateringsfrekvens på upp till 120 hertz. Detta kombineras dessutom med hög upplösning, närmare bestämt 2K-upplösning på 3200 x 1440. Det ger 515 pixel per tum i pixeltäthet. Skärmen skyddas av Gorilla Glass Victus. Mi 11 är utrustad med stereohögtalare där Xiaomi samarbetat med Harman Kardon för ljudet.

Först med Snapdragon 888

Telefonen drivs alltså av Snapdragon 888 och har 8 eller 12 GB arbetsminne beroende på modell. Enligt Xiaomi själva ger det här en totalpoäng i benchmarkprogrammet Antutu på 745 942, vilket är uppåt 30 procent snabbare än föregångaren. Det kombineras med 128 eller 256 GB integrerad lagring och ett batteri på 4600 mAh. Vi får vidare stöd för 55 W snabbladdning via sladd och 50 W trådlös laddning. Det innebär full laddning från 0 till 100 procent på 53 respektive 45 minuter. Precis som vi fått bekräftat sedan tidigare levereras telefonen på den kinesiska marknaden utan laddare, men Xiaomi lovar att den där som inte har en snabbladdare redan får en separat, utan extra kostnad när man köper telefonen. Här i Sverige däremot ska en 55W-laddare medfölja telefonen.

108 megapixel, vidvinkel och makro

Kamerorna i Xiaomi Mi 11 består av en huvudlins på 108 megapixel med 7 linselement och stöd för optisk bildstabilisering. Denna huvudkamera kompletteras med en vidvinkelkamera och en makrolins. Under presentationen fick vi bland annat se hur dessa kameror presterade särskilt bra i mörker, men hur de står sig i konkurrensen får vi återkomma till när vi utvärderat telefonen själva. 

Ingen Mi 11 Pro

Priset i Kina för Xiaomi Mi 11 uppges vara detsamma som för Mi 10 när den lanserades och den kostade 10 000 kr när den kom till Sverige. Senare har Xiaomi meddelat att Mi 11 kommer at kosta motsvarande ungefär 8000 kr när den kommer till Europa. Under den två timmar långa presentationen som var helt med den kinesiska marknaden som målgrupp presenterades även en specialversion av Mi 11 med safirglas, men någon Mi 11 Pro visades inte upp. 

Xiaomi släpper vanligen sina telefoner först på hemmamarknaden och senare för Europa. Vi räknar med en officiell lansering för den europeiska marknaden tidigt under 2021 och den kan du nu läsa mer om här.