Batteritid och funktioner

Lanserade nu: Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro

Med e-sim-stöd, en lite större skärm och dessutom en kombination av både funktioner och lång batteritid så ser Huaweis nya klockor lovande ut.

Publicerad Uppdaterad

Just för den svenska marknaden finns det i dagsläget inga bekräftade uppgifter om operatörer som kommer ha stöd för e-sim i de här klockorna, men Huawei Watch 3 och Watch 3 Pro innebär onekligen ett stort steg framåt. De drivs dessutom av Harmony OS, men det är inget Huawei poängterar på den svenska marknaden eftersom det inte innebär något egentligt i nya funktioner för den svenska marknaden.  

Snurra på knappen

En nyhet är hur du styr klockan för i Watch 3 och Watch 3 Pro finns utöver så klart att det handlar om pekskärmar en roterande knapp på sidan så du enkelt kan bläddra i listor och zooma in och ut, till exempel i listan eller rutnätet av appar, beroende på vilken visning du föredrar. Appar laddar du ner från Huaweis egen appbutik Huawei App Gallery, precis som på företagets telefoner. 

Den roterande knapp på sidan som jag redan nämnt är ett exempel på att klockan är tillverkad i kvalitetsmaterial och safirglas liksom keramik hör till de material som används. Huawei Watch 3 är 46 mm i diameter medan Pro-versionen är 48 millimeter, lite större än föregångarna alltså. Du laddar klockorna trådlöst från antingen den medföljande laddaren som då även stödjer snabbladdning, från valfri trådlös laddare som stödjer den dominerande Qi-standarden, eller från din telefon om den har stöd för omvänd trådlös laddning.

Batteritid och funktioner

Huawei Watch 3 Pro har ett batterisparläge som kallas Ultra Battery Mode och där ska klockan räcka i 21 dagar, medan det så kallade Smart Mode med fler funktioner aktiva utlovar 5 dagars batteritid. Det fina här är att klockan är utrustad med dubbla chipset, något som ska balansera mellan dels lång batteritid och avancerade funktioner.

Hälsa och träning

Klockan kan så klart mäta puls och sömn, men den har även sensor för blodets syresättning, den kan mäta hudens temperatur och den har en fallsensor så den kan larma om du ramlat och inte själv kan bekräfta att du är oskadd. För joggingrundan eller andra tillfällen då du behöver följa din position finns dubbla gps och glonass för bättre precision.

När det gäller gränssnittet i själva klockan så gör Huawei Assistant entré i klockan. Huawei Assistant är en slags samlad plats för information från en rad olika källor. Den finns redan i Huaweis telefoner och kan till exempel ge dig genvägar, väder och tillgång till det som helt enkelt är aktuellt för tillfället. 

När det gäller musik har klockan stöd för Huaweis egen musiktjänst Huawei Musik och där kan du alltså både ladda ner låtar för att lyssna offline och strömma musik direkt till klockan så länge du har uppkoppling. Ett abonnemang på Huawei Musik kostar 99 kronor per månad. Fler musiktjänster ska också vara på väg att få egna klockappar och därmed gå att använda även de i Huawei Watch 3.

Huawei Watch 3 ska i Sverige kosta 4000 kronor och släpps med brunt eller svart armband. Huawei Watch 3 Pro kostar 4500 kronor och den släpps med armband i brunt läder. Säljstarten blir 2 augusti.