Annons

Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay...

Läsarfrågan: Så många av er läsare använder telefonen som plånbok

Mobils läsare gillar att använda mobilen som plånbok. Det står klart efter att vi fått över 1500 svar på denna fråga.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har tryckt ut sin betaltjänst till i stort sett alla banker, och strösslar med erbjudanden till den som betalar med Samsung Pay. Apple och Google har hållit en lägre profil, men vid det här laget finns det trots allt ett rätt brett stöd för att använda mobilen för att betala i butik.

Stödet hos butikerna har också ökat. Samsungs system funkar ju även i terminaler med magnetremsa, men övriga kräver en kortläsare med kontaktlös betalning, något som slagit igenom och blivit standard i svenska butiker det senaste året.

Med andra ord är alla pusselbitar på plats. Nu återstår bara efterfrågan. Och om Mobils läsare är representativa finns den också.

Det är tydligt i vår läsarfråga att det finns två ungefär lika stora grupper, de som använder mobilen för att betala med för jämnan, och de som inte gör det alls. De som har funktionen men bara använder betalfunktionen då och då är i minoritet.

Om vi hade formulerat frågan bättre hade vi dessutom kunnat skilja ut de som inte betalar för att de inte kan, då deras bank ännu inte stödjer funktionen till deras system. Nu gjorde vi inte det, och vi vet bara att de finns och att gruppen som använder mobilen som plånbok dagligen förmodligen skulle vara ännu större om fler banker stödde alla tjänster.