Upprepning

Lenovo lovar fler Tango-mobiler

En telefon med Googles Tango-system räcker inte för Lenovo.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen började världens första Tango-förberedda telefon, Lenovo Phab 2 Pro, att säljas här i Sverige. Poängen med Tango är att telefonen utrustas med ett gäng extra kameror och sensorer för att bli väldigt mycket bättre på att mäta omgivningen. Dels för att avgöra var i ett rum telefonen befinner sig, men också för att mäta avstånd, möbler och liknande i samma rum.

Nu Lovar Lenovo att Phab 2 Pro inte var en engångsföreteelse, utan att det kommer fler enheter under 2017. Lenovos chef för enheter med Android och Chrome, Jeff Merideth, bekräftade detta i en intervju nyligen. Lite mer specifikt nämndes just telefoner i plural, så det handlar om fler enheter. Utvecklingen av nya enheter ska bland annat göras för att möta konkurrensen från andra tillverkare som gör samma sak. Exakt vilka tillverkare det rör sig om återstår dock att se.

Vi på Mobil har nyligen börjat testa Phab 2 Pro och Tango och hittills är vi tyvärr allt annat än imponerade. Förhoppningsvis förbättras både tekniken och utförandet till en andra generation av systemet.