Uppkoppling via satellit allt vanligare

Lenovo och Bullit Group lanserar satellitkommunikation

Redan första kvartalet 2023 dyker det upp en ny aktör inom satellitkommunikation.

Publicerad Uppdaterad

Det är det brittiska mobiltillverkaren Bullit Group, kanske mest kända för sin CAT-mobiler, som tillsammans med Lenovo-företaget Motorola Mobility kommer att lansera satellitkommunikation under det första kvartalet 2023. De två företagen ska samarbeta med att utveckla hårdföra mobiler som ska lanseras under varumärket Motorola.

Det är Bullit Group som har utvecklat komponenterna och mjukvara för det som kallas Bullitt Satellite Connect, som gör det möjligt med tvåvägs textkommunikation via satellit. Satelliterna som kommer att användas tillhandahålls av företaget Skylo vilket inkluderar satelliter som redan befinner sig i omloppsbana. Krishanteringen kommer att hanteras av FocusPoint International.

Man säger inget om vilka platser som kommer att få tillgång till satellitkommunikationen, men det verkar som att den först kommer att lanseras i USA baserat på att man uppger att priserna för att prenumerera på tjänsten börjar på 4,99 dollar/månad. Man konstaterar också i ett pressmeddelande att ”ingen enskild operatör [täcker] mer än 70 procent av USA:s landmassa och cirka 60 miljoner amerikaner förlorar täckning för upp till 25 procent av varje dag.”

Källa