Ger Samsung en match

Lenovo Tab P12 Pro lanserad – Surfplatta med oled-skärm och snabb processor

Lenovos senaste surfplatta ser ut att bli en förbättring på alla plan mot en av förra årets bästa surfplattor.

Publicerad Uppdaterad

I vårt jämförande test av surfplattor noterade vi att Lenovo Tab P11 Pro visserligen inte vann, men var en av favoriterna som gav ett utmärkt värde för pengarna. Nu har Lenovo lanserat uppföljaren Tab P12 Pro som börjar säljas i oktober, och den ser ut att bjuda på stora förbättringar på de flesta områden.

För det första har skärmen blivit större, 12,6 tum för att vara exakt. Det är större än Samsungs Tab S7 Plus, men plattan är med sina 565 gram ändå lättare, och tjockleken är endast 5,65 mm.
Skärmen är av Amoled-typ, men har till skillnad från föregångaren 120 hz uppdateringsfrekvens och en högre ljusstyrka på upp till 600 nits.

Plattan drivs av chipsetet snapdragon 870 som till skillnad från föregångaren ger rejäl toppmodellprestanda, och är försedd med fyra högtalare. Plattan har antingen 6/128 GB eller 8/256 GB minne, med plats för minneskort, och finns med eller utan 5g-uppkoppling. Batterikapaciteten är på 10 200 mAh.

Till plattan finns ett tangentbordslock med extra stor pekplatta och en ny förbättrad version av Lenovos pekpenna. Man introducerar även den nya funktionen Project Unity, som innebär att du trådlöst kan koppla ihop plattan med en dator. Surfplattan ska då kunna fungera som en extra skärm till datorn samtidigt som appar fortfarande går att köra på plattan. Det här är vi förstås nyfikna på att få pröva i praktiken.

Lenovo Tab P12 Pro har ett rekommenderat cirkapris på 899 euro, vilket borde ge svenskt pris på mellan 9000 och 10 000 kronor.