Appar och bättre prestanda

Lenovos nya 10-tums-platta

Yoga Tablet 10 HD
Yoga Tablet 10 HD
Appar från Lenovo

När Lenovo lanserar sin uppdaterade surfplatta är det kamera, skärm och ett par unika appar som man främst lyfter fram.

Publicerad Uppdaterad

Vi har tidigare testat Lenovos surfplatta och nu är uppföljaren här. Liksom tidigare är designen unik med en cylinder i ena änden där man kan vrida fram ett bordsställ i metall. Den nya plattan förbättrar prestandan jämfört med föregångaren och nu är det till exempel mer arbetsminne och en mer högupplöst skärm i plattan även om det fortfarande handlar om något av en budgetmodell med en prislapp strax över 2000 kronor.

Lenovo som ju nyligen köpt tidigare Motorolas mobiltillverkning av Google gör både mobiler och surfplattor, men det är surfplattorna vi kunnat bekanta oss med här i Sverige. Gemensamt för de båda är dock att de får unika appar som Lenovo utvecklat för sina egna enheter. Det handlar om ett helt paket olika appar som ska särskilja Lenovo-enheterna från konkurrenternas motsvarande enheter. Bland apparna finns virusskydd, backupfunktion, en egen kameraapp och ett fotogalleri med olika funktioner för fotoredigering. Apparna ska finnas tillgängliga i både telefoner och plattor. Appen Sharit som Lenovo också lanserat ska dessutom finnas tillgänglig för Iphone, Ipad och för pc-maskiner med Windows, vilket verkar genomtänkt eftersom funktionen den erbjuder är möjligheten att enkelt föra över innehåll mellan olika typer av enheter.

Globalt talar Lenovo om en säljstart för plattan redan under april månad, men för Sverige finns ännu inget klart datum när plattan ska börja säljas.

Appar från Lenovo