https://www.mobil.se/nyheter/lenovos-windowsplatta-med-mobilprocessor
564582
Nyheter
Lenovo Miix 630

Lenovos Windowsplatta med mobilprocessor

● BILDSPEL
På CES i Las Vegas visade Lenovo upp en 2 in 1-dator som drivs av mobilplattformen Snapdragon 835.

Lenovo Miix 630 är inte den första Windowsdatorn att drivas med Qualcomms plattform Snapdragon 835. Tidigare i höst visade Asus och HP upp var sin modell. Snapdragon använder en helt annan processorarkitektur än Intel och det har krävts en del arbete från Microsoft att skapa en Windows som kör på plattformen. Fördelarna är dels att man får 4g-uppkoppling mer eller mindre på köpet, dels att batteritiden ska bli väsentligen bättre. Lenovo anger 20 timmars användning, och även om man sällan får angiven batteritid för datorer kan vi nog hoppas att den klarar sig en dag på en laddning.

Mobiltelefoner går betydligt snabbare att väcka ur viloläge än datorer, och dessutom kan de ta emot notifieringar och ge aviseringar även i viloläget. detsamma gäller för Lenovo Miix 630. Plattan är också fläktlös. Hur Windows klarar sig på en mobilprocesor får vi uttala oss om när vi hunnit känna på enheten.

Miix 630 har en liknande konstruktion som Microsoft Surface Pro, men stativet sitter på locket i stället för plattan, vilket ger tunnare platta men tjockare lock. Själva plattan är 7,3 mm tjock och väger 770 gram. Med tangentbordsfodralet är vikten 1,33 kg. Skärmen är på 12,3 tum med 1920 x 1280 pixel.

Lenovo Miix 630 ska komma till Sverige i sommar, med ett rekommenderat pris på cirka 10 000 kronor. Då ingår tangentbord och penna.

Källa