Lansering den 31 augusti

LG berättar mer om V30

LG vill att vi ska ha deras kommande V30 i tankarna fram till lanseringen och fortsätter därför att berätta om den kommande mobilen, nu om kameran och vibrationen.

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på att LG G6 ser ut att ha floppat kan man förstå att LG satsar hårt på sin andra toppmodell för året, V30. De indikationer vi fått tyder på att den till skillnad från föregångaren V20 kommer att säljas även i Sverige.

LG väljer att skicka ut regelbundna teasers för sina toppmodeller i stället för hemlighetsmakeri, och man har tidigare bland annat skickat ut en pressrelease om skärmen i LG V30. Nu berättar man om kameran. Kameran ska ha ett bländartal på f/1,6, vilket är bättre än på föregångaren och enligt LG det bästa bländarvärdet för en smartphone på marknaden just nu. Bländarvärdet är en indikation på ljusinsläppet, men det ska sägas att det är ett relativmått och du kan få ett högt bländarvärde både genom att ha större ljusinsläpp genom linsen (bättre bilder) och att korta avståndet mellan lins och fotosensor (egentligen inte bättre bilder).

Linsen ska också vara gjort av kristallklart glas, och man hävdar att den ger både bättre färgåtergivning och ljusinsläpp än de plastlinser som normalt sitter i mobilkameror. Jämfört med V20 säger man sig också ha minskat bildförvrängningen längst ut i kanterna med 30 procent.

I en separat presserelease får vi veta att V30 får vibration med Imersions Touchsense-teknik. Vibration är kanske inte den mest spännande egenskapen på en telefon, men till exempel för agressiv knappvibration kan göra en telefon obekväm att använda. Immersion lägger därför stor energi på noggrannheten i sin vibrationsfeedback.

LG G6 lanseras den 31 augusti, och Mobil kommer att bevaka lanseringen på plats.

Källa