https://www.mobil.se/nyheter/lg-forts-tter-f-rlora-pengar-p-smartphones
564220
Nyheter
Tuff konkurrens från Samsung

LG fortsätter förlora pengar på smartphones

Den koreanska elektronikjätten LG fortsätter att blöda när det handlar om smartphone-verksamheten. Och det är landsmännen på Samsung som är problemet, eftersom just deras telefoner tycks falla konsumenterna i smaken i högre utsträckning.

Under det senaste kvartalet förlorade koreanska LG motsvarande drygt 2,7 miljarder kronor på sin smartphoneverksamhet. Detta trots att man noterar 8 procent högre inkomster på mobilsidan i år jämfört med förra året. Och trots att segmentet som helhet visar fortsatt tillväxt (bara det senaste året har det exempelvis ökat med 9 procent) så har LG:s mobilförsäljning minskat med 18,4 procent över de tre senaste åren. 

Många motgångar skylls på Samsung

Det finns förstås många anledningar till att LG har hamnat i den här nedåtgående spiralen på mobilsidan. Men den i särklass största stavas Samsung. Den bittra konkurrentens telefoner tycks helt enkelt locka fler konsumenter. Att LG:s modulära telefonmodell G5 floppade innebar förstås ytterligare ett tapp, liksom att Samsung lade vantarna på alla Snapdragon 835-chipp i våras. LG fick således förse sitt flaggskepp G6 med ett äldre Snapdragon 821-chipp. Uppgifter om att Samsung har första tjing på Snapdragon 845 även med sin kommande mobil Galaxy S9 gör att framtiden ser fortsatt dyster ut för LG:s mobildivision. Rykten om att LG planerar att utveckla egna mobilchipp har dock florerat en tid. Och möjligen skulle det kunna vara en väg ut ur mörkret. 

Ämnen