Lanserad idag

LG G Flex nu officiell

LG:s krökta mobiltelefon LG G Flex är nu officiell. Mobilen med sextumsskärm börjar säljas i Korea i november.

Publicerad Uppdaterad

Efter många läckor är nu LG G Flex till slut officiell. Det är den andra telefonen med krökt skärm (om man inte räknar telefoner som Nexus S med subtilt krökt skärmyta) efter Samsungs Galaxy Curve. LG G Flex böjning känns dock mer logisk, då den följer den traditionella telefonlurens form. Enligt LG ger krökningen så mycket som tre decibels förstärkning av mikrofonljudet tack vare att mikrofonen kommer närmare munnen.

Frågan är väl hur många som köper en telefon med sextumsskärm främst för att tala i? Skärmen har för övrigt den i sammanhanget låga upplösningen 1280 x 720 pixlar, men LG talar hellre om att den krökta skärmen i liggande läge ger en "Imax-liknande upplevelse" när man tittar på film. Något vi utan att ha provat själva misstänker är en mild överdrift.

Över huvud taget är LG:s pressrelease, som vi länkar till här nedan läsvärd bara för sina överord om produkten. Till exempel ska mobilens baksida ha en ny elastisk beläggning som ska vara självreparerande och göra att telefonen ser som ny ut längre. Vi tolkar det som "gummiyta".

Utöver skärmen finns i LG G Flex ett Snapdragon 800-chipset och 2 GB arbetsminne, en 13-megapixelkamera, och ett batteri på 3500 mAh, vilket i sig ska ha varit tekniskt krävande med den krökta formen. Telefonen har precis som Optimus G2 knapparna placerade på baksidan i stället för på sidan. Vikten är 177 g.

LG G Flex ska börja säljas i november i Korea, och enligt LG ska "övriga marknader meddelas senare".

Länk till pressrelease för LG G Flex.