Intryck från Berlin

LG G Watch R bäst hos LG

LG G Watch och LG G Watch R
Pulsmätaren på LG G Watch R
LG G3 S
LG G3 Stylus

De stora flaggskeppslanseringarna uteblir hos LG och även i företagets monter på IFA.

Publicerad Uppdaterad

LG har redan lanserat LG G Watch R, men det är först här och nu, på en förhandsvisning av företagets monter på IFA som vi får möjlighet att utvärdera den nya klockan på riktigt. Skärmen är rund istället för fyrkantig som på den nyss lanserade föregångaren och ett par nya funktioner har lagts till.

LG G Watch R har en pulsmätare. Du kan se den på den sida av klockan som ligger mot armen. Sedan är även designen rejält förbättrad. Den runda urtavlan i kombination med designdetaljerna och armbandet gör att den ser ut mer som en vanlig klocka än föregångaren.

När det gäller svensk lansering kan Susanne Person på LG i dag inte säga något datum, men att den är tänkt även för svenska marknaden är klart. I dag kräver operativsystemet Android Wear att du både har engelska som språk på klockan och att du har engelska som språk på den telefon du väljer att ansluta den till, så man kan tänka sig att en skarp lansering i Sverige dröjer tills svenska finns med i språkstödet.

Även miniversionen av LG G3, kallad LG G3 S, finns på plats i montern och precis som prislappen och namnet skvallrar om är det en budgetvariant av G3 med mindre skärm, sämre upplösning och överlag klenare prestanda, då givetvis till ett lägre pris.

Vi passar även på att titta närmare på LG G3 Stylus, men det är en telefon som inte kommer att släppas på den svenska marknaden utan är utvecklad för marknader där just pekpenna är mer populärt.